sunnuntai 22. syyskuuta 2024

Kirppislöydöt

Olen etsiskellyt keittiön seinälautasten joukkoon vielä yhtä teosta. Tämä Kupittaan Saven seinälautanen löytyi viikonloppuna Matkuksen peräkonttikirppikseltä. Hypistelin lautasta ja mietin, että olisin iloinen, jos saisin sen mukaani 20 eurolla. Kysyin myyjältä hintaa ja hän sanoi sen maksavan 2 euroa! Oli vaikea pidätellä hämmästystä, mutta nappasin sen saman tien mukaani. Lautaseen on kuvattu Kuopion museo ja sen on maalannut todennäköisesti Lauri Saarinen.

Tämä Kumelan vihreä maljakko löytyi Suonenjoen kirpparilta. Ostin kun sain halvalla. Kahdeksan euroa signeeratusta Kaj Blomqvistin Kallio-maljakosta ei ollut mielestäni paljon. Pöydällä oleva Tampellan Pihlajanmarja-liina löytyi puolestaan Helsingin Fidasta. Siitä maksoin 30 euroa, mikä ei ollut varsinainen löytö-hinta, mutta pidän kuviosta todella paljon. Sama liina löytyy myös pienempänä, mutta eri värisenä.
Liinoista puheen ollen, sain itselleni pääsiäisliinan, josta maksoin viisi euroa. Tämä on juuri sopivan kokoinen olohuoneen pyöreälle pöydälle.
Tämä Askon Harlekiini-rahi oli superlöytö. Maksoin tästä 25 euroa (ovh 439€). Vihertävä päälliskangas sopii kivasti myös Askon Richard-nojatuolin kankaaseen. Nojatuoli on myös kirppislöytö.
Minulta on lyhyen ajalta sisällä kulunut puhki kahdet tennarit. Toisista murtui pohja ja toisista rikkoutui päälliskangas. Nämä Bart-tennarit näyttivät hauskalta ja maksoin niistä 12 euroa. Tekstissä lukee "Who wants to know?" Näihin sopisi hienosti myös oranssit kengännnauhat.
Käytän paljon erilaisia hiuspantoja ja -rusetteja. Kaupoissa ne parhaat löydöt tehdään yleensä tyttöjen osastolta. Siellä käytetään edelleen värejä, kun taas naisten osastolla värit rajoittuvat usein mustaan, ruskeaan ja joulun aikaan punaiseen. Tämä timanttikukka löytyi kirpparilta kahdella eurolla.
Tässä asussa kierrätyslöytöjä ovat kengät, jotka ostin työkaverin vaatekaapista ja tunikamallinen paita on kahden euron kirppislöytö. Korvikset on ostettu uutena Riemupuodista ja poronnahkaisen rusettipannan on valmistanut Inarissa työskentelevä Renniina.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti