torstai 30. kesäkuuta 2011

Hyvin hoidettu museoympäristö

Suomen Asutusmuseo palkittiin tänään Savo-Karjalan vuoden 2011 paikallismuseona. Teemana oli hyvin hoidettu museoympäristö.

"Perusteluissaan raati korosti Asutusmuseon autenttisuutta alkuperäisessä kulttuuriympäristössään, jossa pihapiiri rajoittuu pellon reunaan ja järven rantapenkereeseen. Museoalueen pihanurmikko on alkuperäinen ja pihapiirissä kasvaa syreeneitä, marjapensaita ja perennapenkki. Pihatie on selkeästi alkuperäinen, ajourien keskellä kasva heinää, pihatien vieressä on perunamaa. Museoympäristö on hyvin hoidettu ja vastaa talon alkuperäistä ilmettä."

Kesänuoret M ja I toimivat floristeina ja koristelivat puimalakahvion luonnonkukilla, jossa palkinnonjakotilaisuus tapahtui.

sunnuntai 26. kesäkuuta 2011

Juhannuksen jälkeen

Yllättävän paljon poikkesi ihmisiä tänään museoon. Sain opastaa kolme ryhmää ja viimeisen kohdalla alkoi kurkussa jo tuntua että höpötelty on. Opastuksissa pyrin käyttämään feresiä, siinä on oma tunnelmansa. Kanat alkavat löytää paikkansa ja kukko on saanut itsevarmuutta. Kiekuu komeasti. Aamulla yllätyksenä oli ensimmäinen munakin!

torstai 23. kesäkuuta 2011

Kesätöissä

Tervetuloa kurkistamaan kesätyöpaikkaani Suomen Asutusmuseota
Voi olla, että kesän mittaan kirjoittelen täältä enemmänkin kuulumisia.

maanantai 20. kesäkuuta 2011

Kravatti kaulaan

 
Bongasin joskus sisustuslehdestä idean tuunata kravatti kaulakoruksi. Jätin vielä varmuuden vuoksi kravatin pään vapaaksi, jos keksisin siihen vielä jotain. Näin pääsevät käyttämättömät kravatit hyötykäyttöön.



 

lauantai 18. kesäkuuta 2011

Rippijuhlissa

 
Sadetta luvattiin, mutta sateelta vältyttiin. Rippijuhlissa taas muutaman vuoden tauon jälkeen. Osa virsistä oli itselleni aivan tuntemattomia, muuten pidän virsistä. Uutta oli myös ehtoollis"valikoima"; viiniä, mehua, vettä tai alkoholitonta viiniä. Ei sitä minun aikanani kyselty: "Millaista juomaa haluat käyttää Kristuksen veren vertauskuvana? Laitetaanko mehukattia vai sitä tavallista?". Sitä juotiin viiniä ja sillä hyvä. Tuntuu hieman oudolta ja vieraalta tämä uusi tapa... Muuten muistot palasivat omaan rippivuoteen. :)






 

tiistai 14. kesäkuuta 2011

Kesäsade vahvistaa

Sää kylmeni, on helpompi hengittää. Töissä palelee sormet, mutta nautin sateesta luonnon keskellä. Huomenna kumpparit mukaan!

perjantai 10. kesäkuuta 2011

Hiilipiirroksia

 
Joskus sain pyyntöjä esitellä kätteni jälkiä hieman enemmän. Ehkäpä siis uskallan näyttää teille hiilipiirroksiani. Nämä ovat vuodelta 2007. Pidin koulussa kipsin jäljentämisestä. Malli ei liikkunut ja jokaiseen kohtaan sai keskittyä niin kauaksi aikaa kuin tahtoi.




 

Paratiisin värit

 
Kuva täältä.


Paratiisin värit (Paradise Found) on elokuva taidemaalari Paul Gauguinista, joka jättää työn, perheen ja Pariisin taakseen etsien inspiraatiota Tahitilta. Elokuvan pääosissa nähdään Kiefer Sutherland sekä Natsassja Kinski.

Tv1 pe 10.6. klo 21.00
 

sunnuntai 5. kesäkuuta 2011

Ruttuisia nassuja

 
Serkun ranskanbulldoggi oli saanut vauvoja. Kuka näitä pehmoisia ruttunaamoja voisi vastustaa?? ^^