lauantai 24. huhtikuuta 2010

Mummola = aarreaitta

 
Kävin etsimässä vanhoja hattuja työkaverini projektiin ja mukaan tarttui hattujen lisäksi tällaista mukavaa :)

Kahvipannu pääsee vanhan kahvimyllyn kaveriksi.Lamppu oli likainen ja öljyinen. Pesun jälkeen siitä tuli kaunis.


Pelastin kaksi vanhaa mummon laukkua vintiltä. Valkoinen on ilmeisesti ollut enemmänkin edustuskäytössä, sillä laukusta löytyi paljon erilaisia pääsylippuja. Molemmissa on kauniit lukot.Tämä vanha matkalaukku oli hautautunut laatikoiden ja tuolien alle. Se oli lukossa ja yritimme avata sitä löytämillämme avaimilla, mutta turhaan. Kiikutimme matkalaukun vanhempieni luokse, jossa isä vain napsautti lukot auki :P Avaimia ei siis tarvinnut lainkaan. Laukku piti sisällään isäni ja tätini vanhoja koulukirjoja, vihkoja ja lehtiä. Laukusta pörisi lentoon kaksi tokkuraista kärpästä, mikä oli iljettävää :S Puhdistuksen jälkeen tästäkin tuli upea. Nyt pitää keksiä sille vielä käyttötarkoitus ja paikka :)
Tässäpä niitä, aarteita mummon ja ukin vintiltä. Unohdettuja, mutta saivat taas uuden elämän.
 

8 kommenttia:

 1. Voi mitä ihanuuksia!!!! Mummola rules ;)) Minä kuulun myös niihin onnekkaisiin jotka voivat koluta mummon vintillä...ehtymätön vuosien kerrostumien täyttämä paratiisi, kun sillä silmällä katsoo ;)

  Kaunis kiitos kommentistasi blogissani :)

  VastaaPoista
 2. minnamarika: Totta, mummolassa on ihanaa tutkiskella ja etsiskellä ihanuuksia. Ja minusta on mukavaa antaa esineille uusi elämä kodissa, jossa niitä jälleen arvostetaan. Esineet voivat näin viettää "arvokkaita eläkepäiviä" :)

  VastaaPoista
 3. hienoja löytöjä !

  itse pengon koko ajan vanhoja kirjeitä ja valokuvia ja näen jo untakin vanhoista ajoista, huolettaa joskus jo itseäkin ;- )

  kaunista kevät päivää !

  VastaaPoista
 4. Ullakon Aarteet: Voi ihanat vanhat ajat! Minusta on ihanaa kierrellä kirpparella ja löytää vanhoja tavaroita, keksiä niille elämäntarina tai mummolassa, kun esineillä on tunnearvoa ja kerrottu historia. :)

  VastaaPoista
 5. Ihania mummolan aarteita :) Onneksi niitä on pidetty tallessa ja nyt ne saavat arvoisensa paikan! :)

  VastaaPoista
 6. Sanoppa muuta. Toisessa mummolassa ukki oli aikoinaan hävittänyt joitain tavaroita joita ajatteli, että ei kukaan enää tarvitse. Ukin kuoleman jälkeen äiti + sisarukset sitten kyselivät tavaroiden perään ja mummo joutui sanomaan, että "ehei niitä enää ole, ukki on polttanut (?!) ne". Isän äiti oli onneksi pieni hamsteri eikä suostunut hävittämään juuri mitään, onneksi.
  Matkalaukussa säilytän nykyään sisustuslehtiä. :)

  VastaaPoista
 7. Oi mitä ihanuuksia sinun blogisi on pullollaan, miksi en enemmin ole tänne eksynyt.

  VastaaPoista
 8. Liisa: Voi kiitos kommentista, kirkastit tämän tytön sateisen päivän :)

  VastaaPoista