perjantai 21. toukokuuta 2010

Väisälänmäki, Lapinlahti

Jälleen pientä maakuntamatkailua kauniissa maisemissa :) Vai voitteko väittää muuta näistä kuvista?

"Väisälänmäki on yksi Suomen 27:sta kansallismaisemasta. Kansallismaisemat kuvastavat kulttuurimme lähtökohtia sekä edustavimpia luonnonpiirteitä, perinteisiä maankäyttötapoja ja niiden vaikutusta maisemaan.
Väisälänmäki edustaa Pohjois-Savon järviseudun mäkiasutusta tyypillisimmillään. Kylä on puoliavointa, kumpuilevaa viljely- ja karjatalousmaisemaa, jossa kaskeamisen jäljet ovat yhä näkyvissä. Rakennukset sijaitsevat mäen laella kulkevan kylätien varrella.
Monet Suomen kansallista kulttuuria viime vuosisasadan vaihteessa luoneet taiteilijat ovat ammentaneet innoitustaan Väisälänmäen jylhistä maisemista. Eero Järnefelt oleskeli Väisälänmäellä kesän 1893 maalaten mm. teoksen 'Raatajat Rahanalaiset' (Kaski)."
6 kommenttia:

 1. Kiva kun kävit blogissani. Ompa kauniit maisemat. Tulen uudelleen tänne.

  VastaaPoista
 2. Todella kauniita maisemia!!

  Mukavaa viikkoa sinulle!

  VastaaPoista
 3. Upeita maisemia! Täällähän voisi poiketa lomareissulla.

  VastaaPoista
 4. Kultsin kämppä: Todellakin, kauniita suomalaisia maisemia. Olen nyt innostunut kotimaan matkailusta ja Suomen luonnosta. Väisälänmäen reitti ei ole kuin hieman yli 3 km, joten matkan jaksaa patikoida hieman huonokuntoisempikin. Ja matkan varrella pitää pysähdellä ihastelemaan ja katselemaan maisemia. Suosittelen, jos Lapinlahdella liikuskelee :)

  VastaaPoista
 5. Lähipäivinä mennään tuonne ja innolla odotellaan perinnemaisemaelämystä.

  VastaaPoista
 6. Anonyymi: Onnea matkaan! Tuolla on kyllä upeat maisemat. Ei olisi pahitteeksi käydä tänäkin vuonna. Lenkki on mukavan pituinen.

  VastaaPoista