lauantai 4. toukokuuta 2013

Toisenlaisia ikkunoita

Paljastin aiemmin mieltymykseni kattokruunuihin, mutta vuosien varrella kameran linssi on tarttunut myös erilaisiin kaarimuotoihin.
Näitä teemojen rakentumisia on mukava välillä koota yhteen.

Koulukiireet ovat pitäneet blogiyhteydenpidon hiljaisena, sillä tarkoituksena on palauttaa kaikki kurssien kirjalliset tehtävät ennen Rooman reissua (enää viikko!), ja stressin myötä on menetetty hieman yöuniakin. Arkkitehtuurikurssi (joka oli kaikkein työläin) on onneksi jo hyvällä mallilla, nyt pitäisi keskittyä vielä Pietarin nykytaiteen esseeseen. Kyseisen kurssin mietintöjä ja tuloksia olisi mukavaa jakaa jossain vaiheessa täälläkin, sillä ainakin oma tietämykseni Pietarin nykytaiteesta oli olematon ennen luentoja. Saimme nauttia alan ammattilaisesta, sillä luennoitsijana oli Anastasia Karlova Venäläisen (taiteen) museosta

Toivotan kiireetöntä viikonloppua teille muille!

10 kommenttia:

 1. Vau, mistä tuo ylin kuva on? Aloitin muuten viimein bloggaamisen ja ensimmäinen postaus tuli luontevasti Rooman matkasta. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rosa Arcium: Hienoa! Pitääpä tulla kurkistelemaan blogiasi :)
   Ylin kuva on kevään 2011 opintomatkalta Ruotsiin, tarkemmin Uppsalasta ja Uppsalan linnan pihalta.

   Poista
 2. Aaah, ilmankos, rakastan Uppsalaa! Olin muuten kuuntelemassa muutama vuosi sitten tuolla Uppsalan linnassa erästä vanhan musiikin konserttia. Tumma kiviseinä, kynttilöitä, kielisoittimia ja laulua - todella kaunista. Portti ei näemmä jäänyt mieleen, mutta kuva puhui minulle heti. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rosa Arcium: Se on ollut varmasti hieno kokemus, musiikkia noin hienossa ympäristössä. Minä en tosin käynyt linnassa sisällä vaan suuntasin viereiseen Uppsalan tuomiokirkkoon. Oli muuten kaunis paikka! Kävin kirkon tornissa olevassa museossakin.
   Kuvia ja tunnelmia reissusta löytyy täältä: http://hurmioitunut.blogspot.fi/2011/05/opintomatka-osa-2.html

   Poista
  2. Joo, kirkko on todella vaikuttava. Ja se museo oli tosi jännä paikka! Siellä kävin joskus kymmenen vuotta sitten, kun olin Uppsalassa ensimmäistä kertaa. Survaistiin vain taskulamppu käteen ja lähetettiin hissillä sinne pimeään torniin, jossa ei juuri muita eläviä ollut. Muistan liikuttuneeni siellä upeiden kirkkotekstiileiden äärellä.

   Uppsalasta (ja muista Ruotsin ihmeistä) voisi puhua vaikka kuinka! :)

   Poista
  3. Uppsala oli tosi kaunis paikka, mutta eniten taisin vaikuttua Sigtunasta. Pieni ja idyllinen paikka, kaunis kesäkaupunki. Toinen upea paikka oli Mariefred.

   Poista
 3. Joukossa oli myös tutun näköisiä kaaria! ;) Tosi hyvä kookomaidea. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Riina: Juu, siellä on ihana kaari sinunkin huudeiltasi ;)

   Poista
 4. Minun heikkoutenani ovat ovet, niitä on muistikorttini kätköissä satoja, pitäisi joskus koota joku kollaasi niistä ihmeteltäväksi vaikka blogiin. Pakkomielteeni ovia kohtaan näkyy myös siinä, että jos taideteoksessa on ovi tai ikkuna tai useampia, luultavasti pidän siitä. Mielestäni on tosi kiehtovaa, kun teoksessa syntyy siten erilaisia, rinnakkaisia tasoja, mahdollisuuksia kurkistaa kauemmas.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. M: Ovet on kyllä kanssa hyvä kohde! Laita ihmeessä kollaasia tulemaan, olisi kiva nähdä. Ja tuo on muuten totta kuinka omasta mielestä kivat muodot tai asiat luovat heti miellyttävän mielikuvan myös taiteesta. Minulla esim. kaikki viittaukset ja lainaukset taidehistorian klassikoihin tekevät teoksista minunlaisia eli hyviä ;P

   Poista