torstai 28. joulukuuta 2017

Joulun jälkeen

Joululoma on onnellisesti nautittu ja nyt ollaan jo tiukasti kiinni arjessa. Täytyy kyllä myöntää, että se keskiviikkoaamun herätys oli melkoista taistelua... Joulu oli erilainen, kaupunkijoulu, mutta kenties rennoin ja rauhallisin pitkään aikaan. Tämä oli toinen joulu, kun tein piparitaikinan itse. Ja sitä tuli tehtyä vahingossa niin suuri määrä, että lahjoitin osan siskolle ja vieläkin jäi pakkaseen osa. 
Jouluruokia oli tänä vuonna maltillisesti, mutta olen ylpeä että sain tehtyä ensimmäistä kertaa itse myös karjalanpaistia. Kyllä, se kuuluu jouluperinteisiini. Sitä on syöty pikkutytöstä lähtien mummolassa. Nyt minulla oli käytössäni mummolta peritty valurautapata. Hyvin toimitti virkaansa edelleen. Lopputulos oli tosin vähän suolaton, mutta sen sai korjattua jälkikäteen.
Jouluaattona oli uskomattoman kaunis sää. Pitkästä aikaa näkyi aurinko ja pilvien lomasta pilkisteli sininen taivaskin.
Jouluna tuli poltettua aamusta iltaan kynttilöitä, nukuttua pitkiä yöunia ja vähän päiväuniakin. Loma tuli siis todella tarpeeseen. Joulu kului myös hieman erilaisissa leffatunnelmissa, sillä aatonaattoa  edeltävänä iltana nähty uusin Star Wars The Last Jedi -elokuva täytti sitten muitakin jouluiltoja vanhemmilla Star Wars -elokuvilla. Perinteisempää ohjelmistoa edusti Mauri Kunnaksen iki-ihana Joulupukki ja noitarumpu.
Minulla oli kaksi joululahjatoivetta: yöpaita ja Ellen Thesleffin elämäkerta. Sain molemmat ja ekstrana vielä A.W. Yrjänän Joonaanmäen valaat. Ehdin aloittaa molempia ja vaikuttavat hyviltä. Nyt pitäisi vain löytää aikaa niiden loppuun lukemiseen...
Yllätyslahjana sain ystävältä Istanbulista (tai Konstantinopolista kuten me puhuimme) tuliaisiksi kaulakorun ja Hagia Sofiasta ostetun ikonin. Hän kyllä tuntee minut. ♥
Blogijutuista ja Instagramista päätellen monella muullakin on ollut onnistunut joulu. Ja osa onnellisista taitaa lomailla vielä nämä välipäivätkin. Minä sen sijaan jatkoin mosaiikkitaiteesta kertovan artikkelin kirjoittamista tulevaan Ikonimaalari-julkaisuun. Deadline on vasta tammikuun puolivälissä, mutta vuodenvaihde teettää muitakin tehtäviä kuin pelkkiä kirjoitusjuttuja. Mielenkiintoisten asioiden äärellä kuitenkin.

Vielä olisi huominen arki ennen seuraavaa juhlan odotusta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti