torstai 28. joulukuuta 2017

Lentoliput hankittu!

Kuva: getyourguide.com.
Keväällä olisi taas tiedossa ulkomaanmatkailua. Hyvään vauhtiinhan tässä ollaan Rooman ja Prahan muodossa päästykin. Tällä kertaa kohteena on Sveitsi. Tarkoituksena on käydä moikkaamassa sukulaisia ja tutustua ainakin Zürichiin ja Berniin. Joten jos teillä on matkavinkkejä kyseisiin kaupunkeihin, jakakaa toki ajatuksianne. Otan ne mielelläni vastaan. Pikaisella vilkaisulla Zürichistä löytyy ainakin Kunsthaus, Fraumünsterin goottilainen kirkko ja Grossmünsterin katedraali. Bernissä kiehtoisi ainakin Einsteinhaus, Kunstmuseum ja Zentrum Paul Klee. 
Kuva: easyreserve.com.
Pääasiassa oleilemme siis Sveitsin saksankielisellä alueella, mutta poikkeamme päiväksi myös ranskankieliselle puolelle. Matkakohteet ovat vielä avoinna, mutta ehtiihän tässä ohjelmistoa vielä suunnitella.

Onko teillä kokemuksia Sveitsistä?

10 kommenttia:

 1. Lähdet upeisiin maisemiin! En ole koskaan käynyt Sveitsissä, joten tulin vaan huokailemaan tänne. :D Viime kesänä kävin perheen kanssa Itävallassa ja ihastuin Alppeihin, jotka Sveitsissä ovat kai vielä jylhemmät.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katsotaan jos sitä jonkinlaisen vuoren nyppylälle pääsisi maisemia katselemaan. En tiedä Sveitsistä etukäteen oikein mitään, muuta kuin sen kauniin luonnon.

   Poista
 2. Kaunis (ja kallis?) Sveitsi. Itselle siellä taisi olla the must vain Alpit. Ei oletetun hintatason vuoksi menty kaupunkeihin ollenkaan, vaan ajettiin vain läpi. Voihan olla, että minulla oli vain ihan väärä mielikuva?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moni on tästä kalliista hintatasosta maininnut, mutta Sveitsin frangi tällä hetkellä on noin 0.85€ joten oletan, että jos Suomessa matkustaminen onnistuu, onnistuu se Sveitsissäkin. Ja tarkoitus ei ole mennä ostoslomalle vaan katselemaan ennemminkin nähtävyyksiä. :)

   Poista
 3. Ei ole tullut käytyä. Italiaankin on ajettu aina Itävallan kautta. Ei ole edes käyty Milanossa tai sillä puolella Italiaa. Itävallasta on ajettu myös kerran Unkariin. Wien on mielenkiintoinen "romanttinen" ja ennen kaikkea monikansallinen kaupunki, mutta Itävallan politiikka on aina minua häirinnyt.

  Ruotsi on erittäin suosittu Itävallassa, sillä Ruotsi auttoi sodan jälkeen itävaltalaisia ja varsinkin lapsia. Ruotsi rakensi lastenkoteja, kouluja, neuvoloita ja lahjoitti paljon ruokaa ja muita tarvikkeita monen monta vuotta. Itävallassa on monta katua ja toria jotka ovat saaneet ruotsalaiset nimet kiitokseksi avusta. Ruotsalaiset rakensivat kokonaisen kaupunginosan Wieniin, joka sai ruotsalaisen nimen Favoriten.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Wien on ollut omallakin matkalistalla. Voi kun Euroopassa olisi paljon kauniita kaupunkeja. Katsotaan millaiselta Zürich ja Bern näyttäytyvät. Odotan maisemia ja vanhoja kaupunginosia. :)

   Poista
 4. Zürich ja Bern molemmat nähty ja ihania kaupunkeja olivat! Tosin tuli oltua siellä jääkiekon MM-kisojen aikaan 2009, joten ihan normaalit meiningit siellä ei silti olleet :D Toukokuussa oli lämpöistä ja aurinkoista.

  Zürichinjärvi on aivan ihana! Käytiin myös jonkun sisäoppilaitoksen ympäristössä pyörimässä, en vaan kuollaksenikaan muista mikä se oli, mutta junalla mentiin vuoren päälle ja maisemat siellä oli kyllä <3

  Ja jos on mahdollista, niin käy maaseudulla viinitarhoilla pyörimässä, vaikkapa Remigenissä päin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ihan totta, nyt muistankin tuon teidän MM-kisareissun (onko siitäkin noin kauan...??). Luontoa ja maisemia odotan eniten ja tarkoitus onkin käydä jonkinlaisen vuoren päällä/rinteillä. Kiitos vinkeistä! :)

   Poista
 5. Baselissa on yksi Euroopan hienoimmista taidemuseoista, taidetta useammassa kerroksessa ja Picassoa runsaasti. Tutustumisen arvoinen paikka.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Baselia ja etenkin tuota taidemuseota olen kuullut kehuttavan, mutta valitettavasti se ei tälle reissulle mahdu mukaan matkaohjelmaan. Mutta kiitos vinkistä. Kunhan käydään tutustumassa maan tunnelmaan, Basel on varmasti tulevaisuuden matkakohde. :)

   Poista