tiistai 2. tammikuuta 2018

Synttärisankari

Hyvää uutta vuotta! Minulla se vaihtui mukavassa seurassa Joensuussa ja siinä samalla juhlittiin parit synttäritkin. Omani ovat virallisesti tänään. Muistamisia on tullut paljon, pari lahjaakin vaikken mitään ollut toivonut. Itselleni ostin Joensuun kirpparilta ikään kuin syntymäpäivälahjaksi nättiä Arabiaa. 
Vaaleanpunainen Lumikukka-sarjan (Raija Uosikkinen) soppakulho, valmistettu vuosina 1961-1964. Lumikukka on ensimmäisiä Arabian oman seripainon tuottamia koristeita.
2 kpl Hilkka-sarjan (Raija Uosikkinen) pientä kulhoa, valmistettu vuosina 1965-1969.
Ystävä oli löytänyt kauniin rannekorun Rauman Pitsiviikoilta ja sisko antoi hauskat Korut360-kierrätyskorvikset.
Lahjojen alla näkyy valkoinen pöytä, jonka pelastin roskistuomiolta. Senkin kai voisi lukea jonkinlaiseksi lahjaksi itselle? Kyseessä on ihana 50-luvun kahvipöytä, jonka kansi on valitettavasti kärsinyt kosteusvaurioista. Ajattelin kokeilla, että jos kupruilevan viilupinnan kuorisi pois, ja mikäli alla oleva puu on vielä käyttökelpoinen, hioisin maalit pois ja käsittelisin puupinnan uudelleen. Siinä olisi todennäköisesti ensi kesän projekti. Viime kesän projekti kun näytti tältä.
 
Vuosi 2017 oli täynnä juhlan tuntua, suruakin, mutta pääasiassa nautin jokaisesta kuukaudesta. Työkaveri antoi joululahjaksi Päivänsäteen, jonka mietelause aloittaa nykyisin jokaisen päiväni. Toivon alkaneeseen vuoteen paljon iloa ja hymyä, vaikka aurinko välillä menisikin pilveen.
Hyvää alkanutta vuotta!

4 kommenttia:

 1. Onnittelut syntymäpäivän johdosta ja hyvää uutta vuotta! Ihana tuo rannekoru, ja muutkin lahjat. Miltä tuntuu olla alkuvuodesta syntynyt? Itse olin pienenä kateellinen luokkakaverille, joka oli syntynyt tammikuussa (itse olen huhtikuun lapsi), haha! Hän tuntui niin "vanhalta". Lapsena vuoden ikäero oli jo hurja. Nykyään on ihan sama onko kaveri 20 vuotta nuorempi vai vanhempi kuin minä. Tällaisia mietteitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minusta on mukavaa olla syntynyt alkuvuodesta. Pidän tammikuusta ja aikuisiällä synttäreitä juhlitaan sopivasti uuden vuoden yhteydessä. Lapsena synttärit pidettiin yhdessä joulukuussa syntyneen pikksiskoni kanssa. Koulussa tosiaan mietitiin sitä, että minä alkuvuodesta syntynyt ja loppuvuodesta syntyneet tunnuttiin olevan kaukana toisistamme - vuosi tuntui pitkältä ajalta. Mutta kuten sanoit, nyt iällä ei ole enää samanlaista merkitystä. Minulla on monen ikäisiä ystäviä. Ja se tuntuu ihanalta.

   Poista
 2. Onnittelut näin jälkikäteen syntymäpäivän johdosta ja onnellista uutta vuotta! Aika kuluu aivan liian kovaa vauhtia etten perässä pysy. Itse en tykkää loka-joulunkuun ajasta, mutta kun päästään tammikuun puolelle niin piristyn.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Donna! 2016 loppusyksyllä muistan kärsineeni pimeästä vuodenajasta (lokakuu-joulukuu). Viime vuonna (ja nytkin) tilannetta on helpottanut kirkasvalolamppu. Mieli on paljon virkeämpi pimeydestä ja säätiloista huolimatta. Ja tietysti se lokakuun Prahan matkakin piristi mieltä. Itse asiassa lokakuu olisi varsin hyvä matkailukuukausi, saisi ladattua energiaa pimeimpään vuodenaikaan.

   Poista