sunnuntai 28. tammikuuta 2018

Retrovärejä

Olen vieraillut kirppiksillä lähinnä bussia odotellessa, jolloin on pitänyt tehdä vain pikainen yleiskatsaus tarjontaan. Nämä oranssikukalliset verhot bongasin UFFin ikkunasta ja ajattelin, että ne on varmasti hinnoiteltu 15-20€/kpl. Hintalapussa odotti iloinen yllätys, kun kappalehinta oli vajaat 10 euroa. Kanta-asiakaskortilla sain verhot alle 8€/kpl. Näissä ei ollut tietoa valmistajasta, joten jos tunnistat kuosin tai valmistajan ottaisin mielelläni tiedon vastaan. :)
--> Lukija tunnisti kankaan Finlaysonin Samettikukkia-kuosiksi. Kiitos!
Tätä pöytäliinaa katselin muutamaankin otteeseen kirpparilla, mutta 20 euron hinta oli omalle kirppisbudjetilleni vähän liikaa. Odottaminen kannatti, sillä erään kerran hinta oli laskettu 12 euroon. Kyseessä on Anneli Qveflanderin ja Marimekon Askolle suunnittelema Pimpinella-kuosi vuodelta 1968. Tätä on näemmä valmistettu myös beigenä, harmaaviolettina ja pinkkinä. Tämä sinivioletti on omaan makuuni sopivin.
Esteri Tomula: Niittyleinikki, Karpalo, Maitohorsma, Rohtoimikkä, Mustikka.
En varsinaisesti kerää tietoisesti mitään sarjaa. Noh, astioissa on kyllä mm. Arabian Taikaa ja Aamua, mutta mitään en enää tarvitsisi. Olen saanut perintönä kaksi Esteri Tomulan Arabialle suunnittelemaa Botanica-lautasta (Niittyleinikki ja Karpalo). Olin pitkään sitä mieltä, että en ala keräämään kyseisiä lautasia, sillä keräämisestä ei todennäköisesti tulisi loppua. Ja pitkään sainkin pidettyä mieleni kurissa, kun yhden lautasen hinta on heilunut 23-45 eurossa. Mutta. Kun lautasia on tullut ajoittain vastaan alle 20 eurolla (paras löytö syntyi 12 eurolla) olen ostanut jos kuvio on miellyttänyt. Nyt minulla on Niittyleinikin ja Karpalon lisäksi Mustikka, Maitohorsma ja Rohtoimikkä. Ruusukuoseista en niin välitä, mutta esimerkiksi Mesimarja ja Karhunvatukka olisi kiva löytää.
____________________

Mikäli et ole käynyt tutustumassa Hurmioituneen sisarblogiin Taiteentuntijaan nyt on hyvä hetki, sillä se on Ars Liberan 60-vuotisjuhlavuoden virallinen blogi.

4 kommenttia:

 1. Tykkään noista kukkalautasista. ja retrojutuista toisten kotona:).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minustakin lautaset on kivoja, mutta liika on liikaa. Muistaakseni kyseisiä lautasia on valmistettu 36 kpl, joten toivottavasti pysyn kohtuussa. Eihän ne muuten mahdu millekkään seinälle...

   Poista
 2. Veikkaisin verhojen olevan Finlaysonin Samettikukka-kuosia, 70-luvun puolivälistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinpä taitavat kuvahaun perusteella olla! Tuhannesti kiitoksia tiedosta! ♥

   Poista