sunnuntai 11. helmikuuta 2018

Kotona

Valon lisääntyessä on tullut kiinnitettyä kotiinkin enemmän huomiota. Ensin lähinnä ahdistusmielessä, sillä tuntui että ylimääräistä tavaraa on aivan liikaa. Pikkuhiljaa vuodenvaihteen jälkeen on kaappi kerrallaan raivattu ylimääräistä pois. Kaappeihin on helppo unohtaa kaikenlaista pientä, joista vuosien saatossa kertyy melkoinen määrä tarpeetonta. 
Tavaran raivaamisen jälkeen on kiva kiinnitää huomiota kaikkeen siihen mitä haluaa jättää näkyviin. Sain ripustettua makkariin kirpparilta kahdeksalla eurolla löytämäni vaaleat, mintunvihreät lehtiköynnösverhot. Nätit, eivätkä ehkäise valoa (sitä varten on kaihtimet). 

Vaihdoin orkideolle mullan ja sen ansiosta yksi puskee kukkavanaa. Haluaisin koko ajan lisää orkideoja... En ole lapsuuden jälkeen ollut oikein keltaisen ystävä, mutta nyt sekin on hiipinyt salaa sisustukseen. Ostin Finlaysonin alesta Kesanto-pussilakanasetin, kun ajattelin sen olevan kivasti retro ja tuovan väriä. Etsin Ikeasta lukuvalaisinta, joka ei olisi sellainen ihan perinteinen eikä häikäisisi silmiin. Suurin osa tuntui liian "hienoilta", romanttisilta tai näyttivät liian muovisilta. Tuo keltainen tuntui aluksi liian möhkälemäiseltä, mutta jokin sen muodossa viehätti. Valitettavasti värivaihtoehtoja ei ollut kuin keltainen ja valkoinen. Valkoinen tuntui tylsältä, joten päädyin keltaiseen. Ja se sattui sopimaan Kesanto-kuosiin vähän vahingossa. Jos värivaihtoehtona olisi ollut esimerkiksi mintunvihreä, olisin valinnut sen. Mutta alan näemmä lämmetä tuolle keltaisellekin. Valaisimen saa halutessaan ripustettua myös seinälle. Se tuo juuri sopivanlaista hajavaloa, kun sen kääntää kohti seinää. Ei häikäise ja valasee silti juuri sopivasti. 
Aiemmassa postauksessa esittelin kirppareilta löytyneitä tekstiileitä ja Esteri Tomulan Botanica-sarjaa. Nyt sain toteutettua pitkäaikaisen haaveeni, sillä löysin hyväkuntoisen Esteri Tomulan Vegeta-kattilan 25 eurolla! Kantta tällä ei valitettavasti ollut. 

Vielä olisi monta kaappia ja yksittäistä laatikkoa pengottavana ja tyhjennettävänä, mutta pienikin siivoaminen auttaa piristämään mielialaa.

2 kommenttia:

 1. Keltainen on kiva ja pirteäväri, mutta meillä sitä on tosi vähän. Istanbulin kodissa erehdyin sisustamaan koko olohuoneen keltaiseksi ja sain koko väristä tarpeekseni hyvin pian. Nyt nautiskelen sitä siis hyvin maltillisesti kukissa tms. Mutta teille passaa hyvin. Minulla olisi kirpparikierrokselle tarvetta, sillä haluaisin löytää turkoosin kahvipannun hellahuoneeseen vieraiden kahvinkeittoa varten.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt olen uskaltautunut kokeilemaan uusia värejä. Liika on tietysti liikaa varmasti missä tahansa värissä.
   Minusta on kiva jos on jokin "haaste" mitä etsiä kirppareilta. Tietysti ikävä jos jokin asia pitäisi löytää tietyssä ajassa, mutta muuten tykkään siitä että saa etsiä jotakin. Asia tulee vastaan silloin kun tulee, mutta onhan se työläämpää kuin kaupasta ostaminen.

   Poista