tiistai 21. huhtikuuta 2020

Väriä arkeen

Luulen, etten ole ainut kenen kotona poikkeusolot ovat laittaneet hihat heilumaan yhden jos toisenkinlaisen kodinuudistuksen tai sisustuksen muodossa. Minulla on tällä hetkellä varmasti kaikki Tikkurilan ja Teknoksen sisämaalien värilastut. Niitä on teipattu inspiraation iskiessä milloin mihinkin seinään.
Vuoden(!) verran yritin väsytystaktiikkaa, että saisin kotiin keltaisen seinän. Ajatukselle ei lämmetty ja taivuin lopulta itse. Vihreä sai lämpimämmän vastaanoton, joten sillä mentiin. Ensimmäinen sävy ei osunut aivan nappiin. Yritin mennä helpoimman kautta ja käyttää lapsuuskodin pintarempassa käyttämääni vihreää maalisävyä (Teknos 1404). Sitä jäi niin sopivasti yli. Mutta sävy oli lopulta juuri sen verran liian vaaleanvihreä, että silmä ei tottunut. Talon toinen asukas ei kuulema huomannut mitään eroa....
Teknos vaihtui tällä kertaa Tikkurilan väripaletissa sävyyn Jade (V449).
Kuvissa ei valitettavasti saa täysin luonnollista sävyä näkyville, mutta lopullinen maali on nyt lähempänä viereisen huoneen lehtivihreää.
Ja lopputulos näyttää tältä. Öljylamppu on pelastettu aikoinaan mummolasta, yhdestä puusta veistetty Onnenlintu on tupaantuliaislahja serkuilta ja MK-kuvastimen peili on lahja työkaverilta. 
Lopputulos on mielestäni onnistunut, ja oikeastaan parempi kuin se keltainen vaihtoehto. Tosin olen siirtänyt sen keltaisen seinän haaveen toiselle seinälle.... (shh). Nyt tila on minulle enemmän huone, kodikkaampi, kuin valkoinen lähtötilanne. Mainittakoon kuitenkin vielä se, että listoja aikoinaan poistaessa kävi ilmi, että kyseinen nurkka on joskus ollut kirkkaanpunainen. Onhan tämä rauhallisempi vaihtoehto.

Kuinkas siellä? Onko kodissa tapahtunut karanteenikaudella muutoksia? 
Tai syntynyt haaveita muutokseen, isoon tai pieneen? 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti