keskiviikko 23. lokakuuta 2024

Ponikaruselli

Osa teistä muistaa, että olen keräillyt alkuperäisiä 1980-luvun My Little Ponyja jonkin verran. Keräilyharrastus syntyi kesällä 2022, kun löysin Torista lapsuudessani olleen ponin (Sugar Sweet Candy Cane, 1983). Tuon jälkeen olen ostanut niitä lisää, jos hinta, kunto ja ponin ulkonäkö on miellyttänyt.

My Little Pony, Sugar Sweet Candy Cane vuodelta 1983.

Isompien ponien lisäksi 1980-90-lukujen vaihteessa myytiin myös pienen pieniä Petite Ponies -sarjan poneja oheistuotteineen. Muistan lapsuudesta mainoksen, jossa oli pikkuruisia poneja, jotka mahtuivat sormen päähän. Ne olivat tällaisia:

Näissä pikkuponeissa on salaisuus. Niiden jalustan pohjassa on hevosenkengän muotoinen ura.
Tuon uran avulla poni toimii ikään kuin avaimena, jolla saa aktivoitua oheistuotelelujen toimintoja. Näihin on kuulunut muun muassa erilaisia pieniä taloja, joista voi avata "salaovia" tai -luukkuja, kun ponin asettaa hevosenkengänmuotoiseen lukkoon. Tämän vuoksi ostin ponit, sillä näitä liikkuu markkinoilla melko harvoin. Olen odottanut, jos joskus tulisi vastaan myös se toiminnallinen oheistuote, jota olen eniten etsinyt.

Ja uskomatonta, mutta totta, löysin äskettäin Torista juuri sen Petite Ponies -sarjaan kuuluvan ponikarusellin, jota olen etsinyt! Se ei ole täydellinen, sillä siitä puuttuu muun muassa yksi karusellin keinu, keinulauta ja karusellin reunasta koristerusetit. Mutta tärkeintä oli se, että karuselli toimisi.
Ja sehän ei toimisi ilman pikkuponeja. Karusellin reunalla on lukko, johon ponin voi asettaa. Kääntämällä ponia karuselli alkaa pyöriä ja se soittaa soittorasiamaista sävelmää. Testasin avainta lukkoon ja käänsin, mutta mitään ei aluksi tapahtunut. Avasin karusellin pohjasta ruuvit ja huomasin, että siellä oli yksi osa irti. Samalla kävi ilmi, että karusellin sisällä on tosiaan soittorasian tekniikka. Korjasin muoviosien asentoa, laitoin kannen paikoilleen, jonka jälkeen tekniikka taas toimi.
Ja se mainos, jonka lapsuudestani muistan, oli tämä:
Muita oheistuotteita tähän sarjaan liittyen ei ole tarkoitus ostaa, sillä minusta tämä karuselli on toiminallisuudessaan kivoin, koska se on samalla soittorasia. Muut sarjan tuotteet ovat tähän verrattuna tylsiä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti