perjantai 5. elokuuta 2022

Elokuu on kesä(loma)kuukausi

Muutama päivä siihen meni, että uskoi oikeasti olevansa lomalla. Ja työkavereitakaan ei ole tarvinnut täysin hylätä, osan kanssa viestitellään lomatunnelmia silloin tällöin. Ensimmäisenä varsinaisena lomapäivänä aiheutin hämmennystä eräässä autotarvikeliikkeessä, kun työkaveri oli sattumalta samassa liikkeessä.

Hän: Henna....? Terve! Mitäs sinä...? [Hän jätti kenties sanomatta sanan täällä].
Minä: Terve. Minä jäin nyt lomalle ja tulin ostamaan ruohonleikkuriin öljyä. Ajattelin hoitaa kaikki huoltohommat näin loman aluksi pois päiväjärjestyksestä.

Hymyilin itsekseni, sillä hän oli aidosti hämmästynyt minut nähdessään, mutta ilahtunut. En tiedä johtuiko hämmennys paikasta missä kohtasimme vai siitä, että minulla oli poikkeuksellisesti päällä harmaa Star Wars T-paita ja harmaa tulppaanihame.

Toisen kerran tuli "työpaikkafiilis" bussissa, kun jonkun puhelin alkoi soida samanlaisella soittoäänellä kuin erään työkaverin puhelin. Se on hassua, kuinka  jotkin äänet liittää vahvasti johonkin tiettyyn henkilöön.

Jotkut virheellisesti väittävät heinäkuun vaihduttua elokuuksi syksyn jo alkaneen. Elokuu on kesäkuukausi! Minä olen viettänyt pääasiassa kaikki aikuisiän kesälomani omasta tahdostani aina elokuussa, sillä silloin suomalainen turistikausi on rauhallisempi, sää on edelleen lämmin, mutta illat alkavat jo pimentyä. Ja myönnän, että tuntuu kivalta, että oma loma on vasta edessä, kun suurin osa muista palaa takaisin töihin.

Lomaan on kuulunut tähän mennessä kahdet sukukokoontumiset ja yhdet rippijuhlat. Kesälomareissu tuli tehtyä Raaseporin suunnalle, mutta siitä myöhemmin lisää. Sen haluaisin tietää, että mihin tästä maasta ovat kadonneet kaikki perinteiset paikkakuntapostikortit?! Ymmärrän, että postikorttien lähettäminen ei ole nykyisin kovin trendikästä, mutta kyllä nyt joka pitäjässä pitäisi olla sellainen perinteinen paikkakuntamainoskortti, jossa on päänähtävyydet (värikuvina kiitos). Tällaisten löytäminen osoittautui melko mahdottomaksi.

Olen myös ehtinyt tapetoida ja kaakeloida seiniä sekä asentaa puulattiat - nukketaloon. Kylpyhuone ja kirjastohuone alkavat olla hyvällä mallilla. Näistäkin kuulette myöhemmin lisää. Juttuja olisi tulossa blogiin jonoksi asti.

Sugar Sweet Candy Cane, 1983.

Instagramin puolella esittelin jokin aika sitten yhtä Tori-löytöä, joka oli yksi lapsuusaikani merkittävimmistä leluista: Sugar Sweet Candy Cane, My Little pony vuodelta 1983. Meillä ei ollut vara ostella aitoja My little ponyja, mutta tämä meillä kuitenkin oli. Tosin lapsena siltä pureskeltiin tuo sarvi ja harja kammattiin pilalle. Muistan parhaiten sen miltä poni tuoksui. Kun avasin lähetyslaatikon, meinasi tulla itku. Haistoin, ja tuoksuponi heitti välittömästi lapsuusmuistoihin. Tuoksu ei ole enää niin voimakas kuin ennen, mutta sen verran tuoksuu, että tunnereaktio oli vahva.

Noh, Instagramissa eräs ulkomaalainen ponikeräilijä kommentoi, että hänellä keräilyvimma alkoi juuri samalla tavalla: yhdestä ponista. Ja uskallanko paljastaa....? En voinut vastustaa kiusausta (ostin, kun sain halvalla), ja nyt yhdestä ponista on tullut neljä ponia.

Sugar Sweet Candy Cane 1983, Rasberry Jam 1987, Sundance 1984, Starflower 1985.
Aiheeseen liittyen, jos ette vielä ole törmänneet taiteilija Mari Kasurisen tuunaamiin My little ponyihin, niin käykääpä katsomassa. Hänen ponejaan myydään myös maailmalle. Hän on todella taitava, mutta minua viehättävät silti enemmän nämä alkuperäiset 80-lukulaiset.
Kesälomaan kuuluu mielestäni se, että ennakkoon suunnittelematta voi inspiraation iskiessä tehdä mitä vain. Kuten esimerkiksi aamupuhteena kahvin jälkeen mennä madaltamaan lapsuuskodin pihan pihlajaa, koska "eihän siinä nyt kauan mene". Ei siinä mitään pihavaatteita ehtinyt etsiä. Lapset ja työkalut mukaan ja hommiin. Huomautettakoon, että en minä tavallisesti mekko päällä (kotona) sentään pihahommia tee. Ja ei, se ei ole kylpytakki vaikka saattaa kauempaa siltä näyttääkin, vaan Vuokon vintage-mekko, jonka sain aikoinaan entiseltä työkaverilta. Minun mekkomaailmassani rento kotimekko.

Lomailu jatkuu ja seuraavissa postauksissa on tulossa mm. näyttely- ja reissutunnelmia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti