tiistai 22. lokakuuta 2024

Taidelahjoitus sijoitettiin Iisalmeen

Kuva: Paula Jormanainen.
Minulla on pitkästä aikaa kertoa teille näkyviäkin työkuulumisia. Taiteilija Anna Kaarina Nenonen (s. 1961 Kuopio, asuu ja työskentelee Helsingissä) lahjoitti maalaamansa taulut Pohjois-Savon hyvinvointialueen taidekokoelmaan. Teosten kunnon tarkastamisen, valokuvaamisen ja kokoelmaan luetteloinnin jälkeen niille löytyi sijoituspaikka Iisalmen sairaalan, nykyisin Kampus Vireen 3. kerroksesta. Teokset sijaitsevat fysioterapian ja toimintaterapian odotustilan läheisyydessä.

Lahjoitetut teokset ovat nimeltään Tyynenmeren rannalla (1991) ja Palava pensas (1991). Maalaukset on toteutettu niin sanotulla plein air-tekniikalla, eli ne on maalattu paikan päällä Laguna Beachillä Kaliforniassa.
Anna Kaarina Nenonen: Tyynenmeren rannalla, 1991, öljymaalaus kankaalle. Pohjois-Savon hyvinvointialueen taidekokoelma.
Anna Kaarina Nenonen: Palava pensas, 1991, öljymaalaus kankaalle. Pohjois-Savon hyvinvointialueen taidekokoelma.
Anna Kaarina Nenonen on taidemaalari, valokuvaaja, graafikko ja mediataiteilija. Hänen töitään on ollut esillä kotimaassa ja kansainvälisesti. Nenosen teokset käsittelevät usein muun muassa ihmisen suhdetta luontoon ja luonnon elementtejä.

Pohjois-Savon hyvinvointialueen taidekokoelmaan otetaan tapauskohtaisesti vastaan taidelahjoituksia. Jokainen lahjoitus harkitaan erikseen. Lahjoitettavien teosten tulee tukea jo olemassa olevaa taidekokoelmaa esimerkiksi aiheen, tekniikan, alueellisuuden, taiteilijan tai taidehistorian merkittävyydellä. Aihemaailmojen ja kuvaustavan tulee lisäksi sopia sairaalataiteen iloa ja hyvinvointia edistäviin teemoihin.
Kuva: Paula Jormanainen.
Taidetta ei oteta vastaan varastointia varten, vaan kaikki teokset pyritään saamaan esille, jolloin niistä on iloa sekä hyvinvointialueen henkilöstölle, asiakkaille että potilaille. Turhan varastoimisen välttäminen tukee myös taloudellista kiinteistönpitoa. Taiteen sijoittamisessa tulee lisäksi aina huomioida tilojen toiminnallisuus. Taide ei saa estää tai haitata tilojen toimintoja. Parhaimmillaan taide ilahduttaa ja lisää tilojen viihtyisyyttä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti