perjantai 14. lokakuuta 2011

Pää pyörällä ja Uusia ajatuksia

 
Torstai-iltana Kuopion taidemuseossa avautui kaksi uutta näyttelyä: Pää pyörällä! sarjakuvataidetta Pohjois-Savosta sekä Uusia ajatuksia.

Pää pyörällä näyttelyn taiteilijat ovat:

- Jyrki Heikkinen
- Reijo Kärkkäinen
- Jyrki Nissinen
- Pentti Otsamo
- Jope Pitkänen
- Petteri Tikkanen

Vaikka en ole koskaan ollut kovin kiinnostunut sarjakuvasta on hienoa, että se nostetaan taidemuotona esille. Yhdessäkin ruudussa sana ja kuva saattavat parhaimmillaan kohdata erittäin nokkelasti ja osuvasti. Tämä on yleensä se piirre mitä sarjakuvataiteilijoilta kadehdin.

Uusia ajatuksia näyttelyyn toivat nuoren polven taiteilijat:

- Kirsi Pitkänen
- Sami Korkiakoski
- Timo Vaittinen

Pitkänen esitti avajaisissa Kupla-performanssin, joka ei kuitenkaan ollut aivan samanlainen Jyväskylän version kanssa. Nyt mukana oli ääntä ja musiikkia. Uusien katsojien ensimmäinen kysymys on miltei aina: "Kuinka tuolla voi hengittää?!" 

4 kommenttia:

 1. Onpa tosiaankin hienoa, että sarjakuva saa tunnustusta. :)

  VastaaPoista
 2. Katja/Lumiomena: Tämä näyttely saattaisi kiinnostaa nuorisoakin. Itse olen ollut laiska lukemaan sarjakuvia, joitain nuoruusvuosien Aku Ankkoja lukuun ottamatta.

  VastaaPoista
 3. Nyt nostettiin sarjakuva Kuopion-taidemuseossakin viralliseksi taiteeksi, valitettavasti kokonaista näyttelysalia ei rohjettu sille kuitenkaan antaa.

  VastaaPoista
 4. Hiillostaja: Tästä on kuitenkin hyvä jatkaa. Toivotaan että positiivinen yleisöpalaute rohkaisisi tulevaisuutta varten.

  VastaaPoista