tiistai 25. lokakuuta 2011

Taidemaailman huipulle

 
Avalla alkoi viime keskiviikkona (19.10) uusi realitysarja Taidemaailman huipulle (Work of Art - The Next Great Artist), joka on Top Chefin ja Muodin huipulle sarjojen luojien käsialaa. Tuottajakaartiin lukeutuu muun muassa Sinkkuelämää sarjasta tuttu Sarah Jessica Parker. Sarjassa kilpailee 14 eri alan taiteilijaa, jotka tavoittelevat 100 000 dollarin pääpalkintoa ja voittajalle luvattua omaa näyttelyä museossa.


Idea on realitysarjoista tuttu, mutta taidenäkökulma itselleni läheisin. Suhtaudun kokonaisuuteen hieman ristiriitaisesti. Taiteilijat saavat julkisuutta ja mainetta, odotan tehtäviä ja toteutettuja teoksia mielenkiinnolla, mutta voiko taidetta luoda tehdasmaisesti minuuttiaikataululla?


Ensimmäisessä jaksossa kilpailijoiden tuli tehdä toisistaan muotokuvat ja pari suosikkia teosten joukosta löysinkin. Lisää sarjasta ja jaksoista täältä.

Taidemaailman huipulle AVA:lla keskiviikkoisin klo 20.00 (uusinta sunnuntaisin klo 21.00).
 

2 kommenttia:

  1. Voiko olla luova, jos on kiire ja stressi? Eräs ystäväni sanoo, että "pakko on paras muusa" - päteekö se myös taiteeseen? Hän nimittäin puhui ihan arkisesti siivouksista ja muusta sellaisesta. Vaikea tietää, kun en ole taiteilija... Mitä mieltä sinä olet?

    VastaaPoista
  2. Kuukki: Tuota mietin juuri itsekin. Toisaalta pakko laittaa tekemään töitä, mutta pelkään että luovuudelle ei jää silloin tarpeeksi tilaa. Tinkiikö kiireessä huomaamattaan hyvistä ideoista, koska niihin ei ole aikaa?
    Minulla pakko toimii kyllä siivouksessa, mutta nautin siitä enemmän silloin kun on se tahtotila siivoukseen.
    Taiteentekemisessä pakko ei minulla toimi. Olen vielä sen verran epävarma tekijä, että tarvitsen aikaa. Toisaalta lahjaksi tekemäni abstrakti teos oli ajan kanssa kamppailua ja todella vapauttavaa! Sai antaa vain mennä.

    VastaaPoista