perjantai 4. marraskuuta 2011

Kokot kotiutettu

 
Tämä näyttely ihastutti siinä määrin, että hankin kotiini kaksi Timo Kokon piirustusta.

Alla olevaan piirustukseen liittyy jännä tarina. Olin ajatellut syksyn aikana, että kysäisisin Kokolta tahtoisiko hän tehdä tilaustyönä pienehkön tussipiirustuksen, jonka ajattelin antaa lahjaksi K:lle yhteisistä vuosista (koska hänkin pitää Kokon kädenjäljestä). En kuitenkaan saanut aikaiseksi kysyttyä mitään, vaikka tietynlainen kuva mielessäni olikin. Sitten tuli tuo perjantai-iltapäivä galleria Kapriisissa ja seinällä roikkui miltei täydellinen mielikuva lahjapiirustuksesta. En tiedä olisinko osannut sanoin ilmaista millaista kuvaa olin ajatellut. Jos joku siellä nyt ihmettelee, ettei tuo kasvokuva ole mitenkään romanttinen lahja, niin se on kuitenkin juuri sellainen ja sen tyylinen mistä K pitää. H.R. Gigermäisyyttä, mystiikkaa, hieman jotain pelottavaa, mutta samalla mielenkiintoista, ja kasvokuva oli tärkein kriteeri.


Toinen kuva kiehtoi itseäni kovasti. Viivankäyttö, miehen ja naisen hahmotellut ulokkeet, vartalon asento ja lanka päästä kantapäihin. Kuva ei kerro kaikkea ensisilmäyksellä. Kaikki eivät ihastustani tähän kuvaan ole ymmärtäneet, mutta tärkeintähän on, että se miellyttää minua itseäni.


Kehyksiä vailla kuvat vielä ovat, mutta eivät kauaa. Haluan nämä nopeasti seinälleni. Kiitos Timppa! :)
 

6 kommenttia:

 1. Oi! Ihana tuo alempi, tosi puhutteleva ja sympaattinen teos. Kelpais meidänkin seinälle :)

  VastaaPoista
 2. Inka: Löysit oikeat sanat, ajattelen samoin, puhutteleva ja sympaattinen :)

  VastaaPoista
 3. Kultsin kämppä: Ovat ne, ja minä jaksan tutkia jokaista yksittäistä viivaa uudelleen ja uudelleen.

  VastaaPoista
 4. Hienoa, että löysit näyttelystä mieleisesi teokset! Taidetta ostaessa pitää ostaa juuri sitä, mikä itseä ilahduttaa.

  VastaaPoista
 5. Kuukki: Juurikin niin. Ja kaiken lisäksi galleriassa oli mukava palvelu,mikä aina lisää positiivista yleisvaikutelmaa.

  VastaaPoista