tiistai 22. toukokuuta 2012

Kehys ja kirja

  Olen pitkään kaipaillut aidosti vanhaa tai vanhannäköistä kehystä erään kuvan ympärille. Ajatuksena oli että se saisi olla hieman "krumeluuri". Kaupoissa uudet vanhannäköiseksi patinoidut kehykset ylittävät budjettini, joten olin elätellyt toivoa, että löytäisin kehyksen kirpparilta. Ja nyt onnisti. Tämä hieman rikkinäinen kehys löytyi hintaan 8 euroa. Nurkkakoristeen voi liimata paikoilleen ja ajattelin maalata tämän kultaiseksi tai pronssiseksi ja ehkä krakeloida. Ajatus voi jäädä ikuisuusprojektiksi kuten ikkunapokan kohdalla meinasi käydä. Kuva-aukon koko on 23 x 29 cm.
Tämän saksankielisen "Kuvitettu moraalittomuuden historia (renessanssi)" kirjan pelastin yliopistolta. Exlibriksessä oleva Edvard Richter (1880-1956) on toiminut Suomen Taideyhdistyksen sihteerinä sekä Helsingin Sanomien taidekriitikkona 1904-1952. Suomen Taideyhdistys jakaa myös Edvard Richter apurahoja kuvataidearvostelijoille.
 

6 kommenttia:

 1. Ihana kehys, hieno siitä tulee! Ja kirja myös! Joko sinulla on oma Ex libris?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuukki: Kiitos,eihän tuossa iso työ olisi,kun saisi maalin ostettua.
   Ei ole omaa ex libristä (vielä). Onko sinulla?

   Poista
 2. Löytöjä molemmat. Vanhoja kehyksiä on näkynyt kirppiksillä tosi vähän, joten hyvä tuuri! Tsemppiä kehyksen korjaukseen, tiedän kyllä ikuisuusprojektit ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kenkä: Totta,niitä oikeasti vanhoja kehyksiä ei ole kyllä näkynyt. Olin ajatellut että ei haittaisi vaikka kehyksissä olisi maalaus, mutta aina parempi näin ettei maalausta tarvitse poistaa/rikkoa.

   Poista
 3. Ei ole vielä Ex libristä, vaikka olen pitkään sitä miettinyt, välillä enemmän, välillä vähemmän. Ehkä pitäisi vain päättää tehdä jonkinlainen ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuukki: Pitäisi itsekin suunnitella jokin sellainen kuva, jossa olisi omaan persoonaan tai harrastuksiin liittyvä esine. Ala-asteella piti piirtää ex libris omasta nimestä, enkä kyllä muista millainen se oli :P

   Poista