maanantai 14. maaliskuuta 2016

Pikkukylän Puoti

Uudessakaupungissa varsinaisena tehtävänä oli siis osallistua Pikkukylän Puodissa järjestettyyn Taitoa, tyyliä ja taikaa -tapahtumaan. Puodin pitäjä Mervi kysyi halukkuudestani tulla tapahtumaan puhujaksi. Naistenpäivää ennakoiva tilaisuus antoi idean hyödyntää Rooman opintomatkan myötä syntynyttä artikkelia Neitsyt Mariasta
Näitä taidehistoriallisia esitelmiä/luentoja ei ole tullut pidettyä aiemmin kuin yksi, joten etukäteen on aina pieni jännityksensä. Yleensä olen ollut puhumassa opiskelusta, mikä menee vähän kuin omalla painollaan. Tosin enää en voi puhua opiskelijanäkökulmasta. Tilaisuus meni hyvin, yleisö oli kiinnostunutta ja pääsin (jouduin?) puheeni päätteeksi vielä paikallislehden haastattelemaksi.
Valoisaan puotiin/galleriaan olivat saapuneet myös mm. kustavilainen pienpaahtimo Mokkapuu ja Siivosen Kukkapirtti. Pauliina Lundelinin opastuksella halukkaat saivat kokeilla pirtanauhan valmistusta. Galleriassa oli esillä Mika Mylllynevan teoksia.
Mukaan lähti kaksi pussia Mokkapuun kahvia. Näin voi tehdä pientä vertailua jyväskyläläiseen Paahtimo Papuun.
Tällaiset paikat ovat aina kuin eräänlaisia karkkikauppoja. Käsitöitä, värejä, taidetta ja koruja.

6 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Meku: Kiitokset itsellesi! Oli hieno kokemus. :)

   Poista
  2. Kivan oloinen puoti. Olen pysähtynyt Uudessakaupungissa vain kerran, pitääpä poiketa uudelleen. Taisi mennä esitelmä hyvin, kun pääsit haastateltavaksi :)

   Poista
  3. kenkä: Kyllä, kiva tunnelma, niin kuin tuntui olevan koko kaupungissa, vaikka vuodenaika ei varsinaisesti olekaan paras mahdollinen kaupunkimatkailuun.

   Esitelmä meni hyvin, vaikka etukäteen kuvittelin, että mainittu lehtitoimittaja olisi jokin vitsi, mutta ei, niin siellä vain oli toimittaja paikalla! :o

   Poista
 2. Täytyy panna paikka mieleen, jos kesäloma matkalla ajais ohi. Olen sun blogissa ja liityin lukijaksikin. Ois niin kiva jos haluaisit tulla vasta vierailulle Aurinkokujallekkin + osallistu arvontaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aurinkokujalla: Uusikaupunki oli lämminhenkinen kaupunki. Ja sopivan kokoinen. :)

   Poista