tiistai 5. huhtikuuta 2016

Häkli-neiti

Intoilin edellisessä postauksessa sinisistä astioista. Tällä kertaa lauletaan suoranaista rakkauslaulua liinavaatekaapille. Olen etsiskellyt näitä todella pitkään (kuten varmaan aika moni muukin) ja pari kertaa olen jäänyt nuolemaan näppejäni, kun en ole ollut tarpeeksi nopea. Tällä kertaa taivaankappaleet olivat kohdillaan ja antiikinvihreä Häkli-kaappi saapui kotiin naapuripaikkakunnalta.
Ikäisekseen hyvin säilynyt kaappi-neiti. Uudenkuun Emilialla on hallussaan jo herra- ja rouvaikäiset yksilöt, joten ristin tämän nuoremman neidiksi.  120 x 84 x 46 senttimetriä täynnä rakkautta. Yksi hyllytaso puuttuu ja pientä hiomista tasot vaativat, kun sisällä on joitain tarrajäämiä tai tahroja.
Voiko olla kauniimman muotoista kaappia!

14 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Mari: Minustakin! Vaikka ensin metsästin maalaamatonta, niin kyllä tämä on kuitenkin kivempi.

   Poista
 2. Meilläkin jököttää tuommoinen tiikin värinen olohuoneessa. Toisella puolella on astiat ja toisella puolella pöytäliinat. Olenkin miettinyt miltä kaappi näyttäisi maalattuna. Hyvä löytö!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teresa: Etsin alun perin maalaamatonta, mutta sitten mietin, että mikäli joskus kyllästyisin siihen lakattuun koivuun(?), olen sen verran museoihminen, etten koskaan varmaan uskaltaisi itse maalata ja mennä "pilaamaan" alkuperäistä. Tässä tapauksessa, kun kaappi on jo kertaalleen maalattu, uskallan sutia pintaan uutta maalia mikäli väri joskus kyllästyttää. :)

   Poista
 3. Harvoin näkee noin kaunista kaappia ja niin perfekti värikin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Donna: Sanoppa muuta! Tuollainen pehmeä ja lempeä vihreä. :)

   Poista
 4. Onpa tosiaan oikea missi! Käytä hymyillen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paluumuuttajatar: Näin teen. Kaappi toivottavasti kestää vielä monta kymmentä vuotta, kun on kestänyt tännekin saakka.

   Poista
 5. Kaunis! Pidän väristä ja alaspäin kapenevista jaloista.

  VastaaPoista
 6. No olet kyllä löytänyt kaunottaren! Minä kiroilin monta päivää, kun yritin erästä nykykaapiostoa koota. Kolme ihmistä piti olla mukana,että onnistui vaatekaappi syntymään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Leila: Voin kuvitella. Yksin ei kyllä minultakaan mikään isompi kaapisto onnistuisi kasata. Eihän siinä saa itse niitä seiniä pideltyä pystyssä. Nämä vanhat kaapit kestävät muutosta toiseen hyvinä (ehjinä). Ei irtoile lastulevyn palasia.

   Poista
 7. Sain hommattua vastaavan lakatun kaapin, mutta valitettavasti edellinen omistaja oli vaihtanut jalkojen tilalle rullat. Olisiko mitenkään mahdollista saada mittoja jaloista, jotta voisin metsästää suht samanlaiset omaan kaappiini. Pituus, leveydet molemmissa päissä ja kapeneeko tasaisesti?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, jalkojen korkeus on 18 cm, alaosan halkaisija n. 2,5 cm ja yläosan 5 cm. Kapenee tasaisesti. Toivottavasti löydät oikeanlaiset jalat kaappiisi. :)

   Poista