sunnuntai 16. huhtikuuta 2017

Kohti Roomaa

Nyt kun passi on vihdoin hankittu, voidaan keskittyä itse matkakohteisiin. Vajaan kahden viikon opintomatkalla 2013 tuli käytyä ihan kaikissa paikoissa, jotka olivat olleet omalla haavelistallani (ja paljon enemmän). Tämän vuoksi ilmoitin matkakumppaneille jo hyvissä ajoin, että minulle riittää Pantheon (ja Santa Maria in Trastevere). Jokainen sai valita oman must see-kohteensa ja lista näyttää tältä:
 • Pantheon
 • Vatikaanin museo
 • Pietarinkirkko
 • Colosseum
 • Sant'Ignazio di Loyola -kirkko
Näiden lisäksi aion viedä retkueen Gianicolo-kukkulalle, mutta muuten toivon, että matka pysyisi suht rentona. Kävelyä, istumista, katselua, ruokaa, juomaa ja jäätelöä - tunnelmointia ilman suorittamista. Vatikaani vie kohteista eniten energiaa, ja se onkin buukattu matkan alkupäähän. Toivon myös, että saisin kaivettua muistini perukoilta muutaman sanan italiaa.
Hyvät kengät ovat oleellinen osa onnistunutta reissua, joten hankin Rooman kaduille pitkään haaveilemani appelsiinipuun väriset Kujeet Nook Kollektiivista.
Blogin päivitystahti on käytännön syistä hidastunut, 
mutta ajankohtaisia tunnelmia päivittyy tasaisesti Instagramin puolelle.

7 kommenttia:

 1. Mukavalta kuulostaa Rooman suunnitelmat. Kaupungin fiilistely on minusta matkoissa oleellisinta. Heti sen ruoan ja jäätelön jälkeen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri näin. Vaikka ei sitä tiedä miten hurahdan sitten paikan päällä: haluan vielä tuonne, ja tuonne ja tuonnekin... ;P

   Poista
 2. Roomassa olen kerran käynyt ja aika pikavisiitti oli. Tuli käytyä osassa tunnetuimpia nähtävyyksiä, tykästyin kyllä Roomaan ja voisin palata sinne joskus toistekin. Kivaa reissua teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Minä odotan pienellä jännityksellä, että muuttuuko oma suhtautumiseni kaupunkiin, kun nyt ollaan puhtaasti turistimatkalla.

   Poista
 3. Rooma on kyllä kaunis kaupunki. Hienot kuvat! Mukavaa pääsiäistä! P.s. blogissani on puutarhakirja-arvonta:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen samaa mieltä, Rooma on kaunis. Kevät on vielä ihanaa aikaa matkustaa, kun ei ole liian kuuma. Jaksaa kävellä ulkoilmassa.

   Hyvää pääsiäistä!

   Poista
 4. Se on hyvä ettei suunnittele liikaa etukäteen sillä Roomassa tulee käveltyä enempi kuin alkuun on tarkoitus. Joka nurkan takaan löytyy uutta ja erikoista. Mukavaa lomaa!

  VastaaPoista