sunnuntai 11. maaliskuuta 2018

Kun taide kohtaa muodin

Naistenvaateketju Lindex on valjastanut kahdeksan nuoren pohjoismaalaisen taiteilijan luomat taideteokset osaksi tämän kevään muotia. Art meets fashion -yhteistyö juhlistaa naiseutta. Lindexin markkinoinnista ja viestinnästä vastaavan Eva Kujansivun mukaan taiteilijoille annettiin vapaat kädet toteuttaa omalla ilmaisullaan ja tekniikallaan Lindexille taideteos, joiden pohjalta vaateketjun suunnittelijat alkoivat hahmotella mallistoa. Lindex myös osti mallistoa varten tehdyt taideteokset ja kauppaa ne Lindexin showroomissa Tukholmassa. Tuotot vaateketju lahjoittaa HERproject-hankkeelle, joka pyrkii parantamaan kansainvälisissä tehdastuotannossa työskentelevien matalapalkkaisten naisten asemaa.
Simon Dahlgren Strååt: Greta. Kuva: Lindex.
Simon Dahlgren Strååt (s. 1984, työskentelee Tukholmassa) on tehnyt kunniaa uimahyppyikoni Greta Johanssonille, jossa öljyvärimaalaus on toiminut inspiraationa bikineille ja huiville.
Kuva: Lindex.
Nina Noreskär: Tell again. Some arrive this far. Kuva: Lindex.
Nina Noreskär (s. 1989, työskentelee Tukholmassa) loi "Tell again. Some arrive this far" teoksen yhdistelemällä useita maalattuja kankaita toisiinsa.  Tämän teoksen pohjalta syntyivät värikäs kimono ja leveä vyötärövyö.
Kuva: Lindex.
Katja Beckman: Pink. Kuva: Lindex.
Katja Beckman toteutti herkän teoksen "Pink", joka toimi inspiraationa pehmeille puseroille.
Tämä pusero on ehditty myydä jo loppuun. Kuva: Lindex.
Nayab Ikram: Body Unlimited. Kuva: Lindex.
Nayab Ikram (s. 1992, työskentelee Turussa) teoksessa "Body Unlimited" on hiuksista otettuun käännettyyn valokuvaan perustuva abstrakti värikuvio, joka oli esikuvana korvakoruille. Teokset heijastavat hänen omaa kulttuuri-identiteettiään hiusten kautta, niin tietoisella kuin tiedostamattomallakin tasolla, vaikutteinaan yhteiskunta ja henkilökohtaiset kokemukset. "Body Unlimited" ilmaisee ajatusta, jossa kaikilla on paikkansa tässä yhteiskunnassa.
Kuva: Lindex.
Polat Ghasemloo:The Rising. Kuva: Lindex.
Polat Ghasemloo (s. 1982, työskentelee Tukholmassa) ylistää keramiikkateoksessaan tanssiduo Marthaa ja Nikiä. Tämä innoitti suunnittelijat luomaan sadetakin ja sateenvarjon. 
Kuva: Lindex.
Kuva: Lindex.
David von Bahrin taiteessa tummansininen väri symboloi universaalia energiaa, vapautta ja ehdotonta rakkautta. Nämä ajatukset loivat Lindexille modernin takin ja repun.  
Kuva: Lindex.
Sara Kallioinen Lundgren: Culo. Kuva: Lindex.
Sara Kallioinen Lundgrenin keramiikkateos "Culo" on ylistys tanssiville muodoille, jonka pohjalta syntyi laukku.Värit symbolovat naiseuden iloa ja onnea.
Kuva: Lindex.
Kuva: Lindex.
Valokuvaaja Lina Jelanski on tallentanut vahvan graafisen otoksen, joka toimi inspiraationa korvakoruille sekä aurinkolaseille ja kotelolle. Jelanski lähestyy aihettaan paneutumalla väreihin ja pintarakenteiden muodostamiin kontrasteihin.
Kuva: Lindex.
Miltäs tällainen muoti näyttää, joka ammentaa inspiraationsa taideteoksista?
Voisitko kuvitella käyttäväsi jotain näistä?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti