tiistai 10. elokuuta 2010

Taidetorilla

 
Taidetori on Kuopion satamassa järjestettävä toritapahtuma. Ostaa voi kaikenlaista käsitöistä taiteeseen. Lisäksi torilla on kaikenlaista ohjelmaa laulusta ja tanssista työpajoihin.

Olemme työpaikan kanssa myymässä kirjoja, kortteja, museomme julkaisuja, tuohuksia, ikoneita, koruja, kierrätystuotteita ja onpa meillä pieni kirpparinurkkakin. Kaikki kirpparituotteet lähtee 1 eurolla! Matkaan on lähtenyt mm. Paulig Juhlamokka punavalkoinen metallinen kahvipurkki, suuria valokuva-albumeja, kannettavan tietokoneen laukku, ikivanha ränsistynyt mahakelkka, vanhat ylioppilashatut, virkattuja liinoja yms. Kauppa on kirpparipuolella käynyt hyvin ja ovatpa ihmiset siinä samalla ostaneet muitakin tuotteita. Vanhat museon kokoelmista poistetut valokuvat ja Martta Wendelinin kortit ovat herättäneet ihastusta, samoin kuin nokkossaippua. Tänään kauppaan ilmestyi lasten lelukori, josta pientä kivaa tarttuu mukaan 10 sentillä!

Museolehtorimme Marja tekee vuorotellen työnäytöksenä ikonin piirtämistä/maalaamista ja mosaiikkityötä.Maanantaina oli kummallinen sää. Välillä paistoi kirkkaasti aurinko, mutta välillä vettä tuli kuin saavista kaatamalla. Ihmisiä oli kuitenkin liikkeellä yllättävän hyvin ja osa pysähtyi rupattelemään kanssamme pidemmän tovin.


Satamapuistossa on esillä Timo Kokon ja Tyko Elon kierrätystaideteos, joka esittää Veljmies patsasta. Oikea Veljmies on evakossa toriremontin vuoksi ja samalla puhdistettavana. Kaupunkilaiset saivat tuoda mitä tahansa romua taiteilijoiden materiaaliksi, josta he sitten rakensivat veistoksen. Aika näköinen :)Tämmöiset tapahtumat ovat mukavia :) Tervetuloa satamatorille jos Kuopiossapäin liikutte. Taidetori on avoinna 15.8. asti (eli Asuntomessujen ajan) joka päivä klo 15-20 :)
 

9 kommenttia:

 1. Täytyykin houkutella naapurin emäntää kanssani käymään.Mielenkiinto heräsi.
  Saas nähdä tullaanko,matka ei olisi pitkä.
  Kivoja kun järjestetään tuollaisia toreja.

  Asuntomessutkin on vielä käymättä.Jotenkin vaan tuntuu,että siellä olevat asunnot ovat liian hienoja meikäläiselle.Kuvista päätellen.Voi olla että olen väärässäkin.

  Mukavaa viikkoa.

  VastaaPoista
 2. Kivan kuuloinen päivä teillä! Tuollaiselle torille olisi joskus mukava päästä tekemään löytöjä.

  VastaaPoista
 3. JaanaElina: Jos olette Taidetorille tulossa,katsokaa netista lisätietoja. Siellä on eri viikoina ja päivinä erilaista ohjelmaa :)

  Jeppu: Kyllä,tuollaisissa tapahtumissa on mukavaa olla töissäkin kun ihmiset ovat iloisia ja positiivisia.

  VastaaPoista
 4. Ihana tuo taidetori, onko se ollut muinakin kesinä? ja onko ensi kesänä? en ole ennen kuullut.
  Mukavia löytöjä varmasti siellä tekee.

  VastaaPoista
 5. Liisa: Taidetori ei ole ollut aiempina kesinä ja tänäkin vuonna taidetori liittyy Asuntomessuihin. Ensi kesästä tai tulevista ei ole vielä tietoa, mutta kovasti yrittävät saada tätä pidempiaikaiseksi jutuksi.

  Tänä kesänä satamatoria ollaan haluttu vilkastuttaa Kuopion toriremontin vuoksi. Minusta olisi kuitenkin mukavaa, että satamatorilla olisi näin paljon elämää senkin jälkeen kun virallinen tori keskustassa saadaan valmiiksi. Ravintola Wanha Satama ja lähtevät ristilyt ja kiertoajelut järvelle vetävät porukkaa, mutta olisi kiva että satamatorillakin olisi elämää enemmän kuin pelkästään mm. Viinijuhlien aikaan. Itse tykkään käydä satamassa kuvaamassa ja kävelemässä vaikkei siellä mitään tapahtuisikaan.Maisemat vain ovat kauniit.

  VastaaPoista
 6. Voi kunpa pääsisin...

  Ihania luovia hetkiä teille sinne taidetorille ja paljon aurinkoa!!!

  VastaaPoista
 7. Kävin heinäkuussa taidetorilla, siellä oli kyllä kivoja juttuja. Tätä teidän putiikkia ei sillä hetkellä muistaakseni ollut. Onneksi on anoppila Kuopiossa niin pääse toistekin jos jatkoa tulee!

  VastaaPoista
 8. Onhan ollut mukava tapahtuma, taidetori.
  Taatusti olet tehnyt hyviä löytöjä.

  Aurinkoisia päiviä teille sinne!!

  VastaaPoista
 9. Jenni: Juu emme olleet myymässä vielä heinäkuussa. Nyt olemme olleet tämän Asuntomessujen ja Taidetorin viimeisen viikon :)

  VastaaPoista