lauantai 18. joulukuuta 2010

Kauneimpia joululauluja

 

Tänään kävin pitkästä aikaa laulamassa kauneimpia jouluja monien muiden tapaan Taulumäen kirkossa. Kannatti olla hyvissä ajoin paikalla, sillä penkit täyttyivät nopeasti.


Näin ensimmäistä kertaa kirkon sisältä ja kaunishan se oli. En kyllä tiedä olenko koskaan ollut ns. rumassa kirkossa... Mielessäni kertailin taidehistorian arkkitehtuuritermejä: arkadikerros, triforiokerros, klerestoriokerros ja kolossaalipylväät. :PEnnen varsinaisten joululaulujen aloitusta kirkosta sammutettiin valot. Joulukuusen ja ikkunoista tulevan valon hämärässä saimme kuulla parvelta kitaran ja viulun tulkitsemana suosikkikappaleeni Sylvian joululaulu. Tuon kauniin hetken jälkeen kirkkosalissa kajahti muun muassa Sydämeeni joulun teen, Joulupuu on rakennettu, Enkeli taivaan, Joulun kellot, Jouluyö - juhlayö, Arkihuolesi kaikki heitä, Varpunen jouluaamuna ja Maa on niin kaunis.

Ilta valmisti joulun rauhaan ja tunnelmaan. Ensi keskiviikkona juna matkaa kohti kotikontuja Itä-Suomeen, perheen ja sukulaisten luo.
 

4 kommenttia:

 1. Tunnelmallista! Itse mietin, että jaksammeko huomenna lähteä lasten kanssa laulamaan lasten kauneimpia joululauluja. Minä toki jaksaisin, mutta kuopus on arka poika ja saattaa olla, että kahden ensimmäisen laulun jälkeen täytyy palata kotiin.

  Mieleeni tuli nyt yksi ruma kirkko, vaikka se onkin sveitsiläisen arkkitehdin suunnittelema: Alavan kirkko Kuopiossa. Lapsuudenystäväni vihittiin siellä ja vaikka häät olivat ihanat, oli kirkko jotenkin kalsea.

  Kalseasta takaisin tunnelmallisuuteen: Joulumieltä sinne! Mekin suuntaamme Pohjois-Savoon juuri keskiviikkona.

  VastaaPoista
 2. lumiomena: Joo,noh,täytyy myöntää että Alavan kirkko on ulkoa vähän liiankin tuttu,ja se on kyllä ruma,harmaa betonimöhkäle. Sisällä en ole käynyt. Olisi mielenkiintoista tietää sen rakennuksen suunnitteluprosessista ja ideoista/tarkoitusperistä enemmän :P

  Lapset kirkossa ovat varmasti haasteellisia. He kun eivät välttämättä jaksa kovin pitkään keskittyä. Nytkin hieman harmitti että yksi kitaraesitys meni hieman ohi,kun siellä yksi lapsi alkoi itkeä ja tartutti itkunsa sitten pariin muuhun lapseen...

  VastaaPoista
 3. Vau, upealta näyttää. Pitäisiköhän itsekin ensi vuonna lähteä kuuntelemaan, ikinä en ole nimittäin käynyt..

  VastaaPoista
 4. Tehilla: Mitä?! Et ole koskaan käynyt? No sitten hophop ensi jouluna laulelemaan. Itse tykkään juuri joululauluista,vaikkein muuten kirkossa kovin käykään.

  VastaaPoista