perjantai 6. heinäkuuta 2012

Viinijuhlilla osa 2

Ystäväni sai 2000-luvun alussa houkuteltua minut Apocalyptican keikalle, vaikken tiennyt bändistä juuri mitään (muuta kuin sen että soittavat Metallican kappaleita). Mutta sen illan jälkeen se oli menoa sitten. Taiturimaiset sellomestarit ihastuttivat ja se oli jotain mitä en ollut aiemmin nähnyt. Vuosien varrella bändin keikoilla on tullut vierailtua varsinkin Kuopiossa, mutta lippujen hinnat ovat kohonneet korkeiksi alkuvuosista, mikä on ymmärrettävää kasvaneen suosion myötä. Tämä on kuitenkin vähentänyt keikoilla vierailua. Se mikä ei ole muuttunut on miesten ilo ja into soittamiseen ja esiintymiseen. Usein käy niin että kuuluisuuden ja maailmanmaineen myötä kontakti yleisöön haihtuu, mutta nämä herrat jaksavat hymyillä keikan läpi pieni pilke silmäkulmassaan ja ottaen katsekontaktia yleisön kanssa.
Apocalyptica tekee paljon myös konserttisalikeikkoja, mutta he ovat ehdottomasti parhaimmillaan paikoissa joissa yleisö pääsee liikkumaan sen sijaan että he istuisivat paikoillaan. Viinijuhlien satamatori oli paikkana siis mitä mainioin. Apocalyptica taitaa edelleen olla maailmalla suositumpi kuin kotimaassa, vaikka kiinnostus täälläkin on kasvanut osaksi juuri laulettujen kappaleiden ja vierailevien artistien myötä. Torstaisella keikalla yleisön joukosta erotti muun muassa saksan, ranskan ja englannin kieltä.
Tänä aamuna vähäiset yöunet painoivat töissä, mutta ilta oli ehdottomasti kokemisen ja näkemisen arvoinen pitkästä aikaa, ja nyt on viikonloppu aikaa ladata akkuja. Keikalla lauluosiot hoiti Tipe Johnson.
Ehdottomasti yksi lempparibändeistäni :)  

2 kommenttia:

  1. Enpä ole ollut koskaan Apocalyptican keikalla, mutta ehkä kannattaisi mennä ;-D Mielettömän hienot kuvat!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuukki: Kiitos ^^ Enpä itsekään aikoinaan ollut ennen keikkaa aivan vakuuttunut että pitäisin musiikista, mutta toisin kävi. Ja ehdottomasti juuri livenä herrat ovat parhaimmillaan, kun näkee sen soittamisen. Kuinka voi pysyä nuotissa/sävelessä kun päät heiluvat miten sattuu....!? :o

      Poista