lauantai 20. helmikuuta 2016

Artsy

Vieläkö muistatte Google Art Projectin? Kirjoittelin siitä jo keväällä 2012 ja sivusto toimii edelleen. Tällä kertaa haluaisin esitellä teille toisen taiteen rakastajien sivuston, Artsyn. Se on suunniteltu yhdistämään käyttäjät lähemmäksi taidetta osto- ja/tai opetustarkoituksessa. Artsy sisältää tällä hetkellä 40 000 taiteilijaa, 216 868 myytävää taideteosta ja loputtomasti gallerioita ja museoita ympäri maailmaa. Mukana on myös kotimainen Kiasma!

Sivustolta löytää myös ajankohtaisia ja menneitä taidenäyttelyitä gallerioissa, museoissa, biennaaleissa ja kulttuuritapahtumissa. Artsy esittelee kansainvälisiä taidehuutokauppoja ennen kuin ovet varsinaisesti avautuvat yleisölle. Sivustolla on mahdollisuus luoda myös omia suosikkikansioita, joihin kerätä taideteoksia. Taiteilijoiden ja teosten yhteyteen on kontekstitetojen lisäksi kirjattu historiatietoa ja artikkeleita. Artsyssa on yli 26 000 korkearesoluutioista kuvaa taideteoksista ja arkkitehtuurista, myös taidehistorian klassikoista. Kuvia voi ladata vapaasti opetuskäyttöön.
Mielestäni Artsy profiloituu eniten juuri taiteen myyntiin, mutta kyllä tällainen ihan tavallinenkin taiteen katselija innostuu loputtomasta määrästä taidetta! Mukana on tuttuja nimiä kuten Mark Rothko, Marc ChagallAuguste Rodin tai Edvard Munch.
Mark Rothko: Orange, Red and Red, 1962.
Edvard Munch: The Kiss, 1892.
Ja kotimaisista mainittakoon Alvar Aalto, Tapio Wirkkala, Paavo Tynell, Pentti Sammallahti, Arno Rafael Minkkinen, Kaarina Kaikkonen, Ulla Jokisalo, Marja Pirilä ja Elina Brotherus. Mukava etsiä kotimaisia nimiä, mutta samalla löytää sattumalta jotain ihan uutta, kuten:
Märta Måås-Fjetterström: Swedish Flatweave Rug, n. 1950.
Betye Saar.
Tai Xiangzhou: The Edge of the Planet, 2014.
Oletteko aiemmin kuulleet Artsysta?

2 kommenttia:

  1. En ole kuullut Artsysta aiemmin. Vaikuttaa mahtavalta paikalta, jonne kannattaa mennä tutustumaan ihan ajan kanssa, kiitos vinkistä! Mukavaa tulevaa viikonvaihdetta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mindy: Tällaisia sivustoja on aina kiva bongata. Aikaa saa kulutettua huomaamattaan melkoisesti. :P

      Poista