lauantai 13. helmikuuta 2016

Kirjahaaste

Lumiomenan Katja haastoi vastaamaan viiteen kirjakysymykseen. En edelleenkään lokeroi itseäni kirjabloggaajaksi, mutta koska nautin taiteen lisäksi myös kirjallisuudesta, halusin ottaa haasteen vastaan.
1. Kirja, jota parhaillaan luen: Donna Tartt: Tikli. Miltei tuhatsivuinen järkäle oli lukulistalla pitkään, mutta arastelin sen pituutta. Jaksaisinko tahkota sen läpi? Entä jos aihe ei kiinnostakaan? Nyt on luettu vasta 1/8 osa. Hitaasti etenee, mutta vaikuttaa mielenkiintoiselta. Alun perin tartuin tähän(kin) taidehistoriallisen sivujuonteen vuoksi. Älkää paljastako loppuratkaisua!
2. Kirja, josta pidin lapsena: En itse juurikaan lukenut lapsena/nuorena, sillä kirjainnostus on tullut myöhemmällä iällä. Muistan kuitenkin nauttineeni lapsena äidin lukiessa Grimmin kauneimpia satuja. Osan tarinoista muistin ulkoa, mutta niitä oli silti kiva kuunnella. Pidin myös kirjan kuvituksesta.

3. Kirja, joka jäi kesken: Taru sormusten herrasta. Yritin lukea tätä nuorempana, mutta pituus koitui tämänkin teoksen kohtaloksi. Tosin tuolloin en ollut muutenkaan kovin kirjaihmisiä. Kirjoja on jäänyt toki kesken tuonkin jälkeen, mutta Sormusten herra on pyörinyt mielessäni, että pitäisi kokeilla joskus uudestaan.
4. Kirja, joka teki vaikutuksen: Eowyn Ivey: Lumilapsi. Tämä on viimeisin kirja, joka on tehnyt vaikuttavan muistijäljen.

5. Kirja, johon palaan uudestaan: Hannu-Pekka Björkman: Valkoista valoa. Merkityssisällöltään ja kieleltään yksi kauneimmista kirjoista jonka olen lukenut. Lisää Björkmania kiitos.

Tarttukaa haasteeseen Paluumuuttajatar, Liiolii ja Mielen lumoa.

4 kommenttia:

 1. Kiitos haasteesta. Katsotaan, että onko minulla tarpeeksi sanottavaa kirjoista:).

  VastaaPoista
 2. Kiitos haasteesta, vastailen mielelläni!

  VastaaPoista
 3. Kiva, että otit haasteen vastaan. En ajatellutkaan sitä erityisesti kirjabloggaajille, vaan ylipäätään blogeissa kiertelevälle. On aina hauska kurkistaa siihen, mistä joku tykkää ja mistä ei. Taru Sormusten herrasta oli minullekin kova pala, mutta lopulta selätin sen. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katja: Totta, haasteisiin on kiva vastata ja niitä on kiva lukea, kun niiden avulla pääsee bloggaajan pään sisään toisella tavalla.

   Poista