sunnuntai 23. lokakuuta 2016

Virkaten

Sen suuritöisen tilkkupeiton jälkeen en ole tainnut tehdä käsitöitä lainkaan. Kunnes Pinterestissä törmäsin mm. tähän kuvaan:
Kuva: Pinterest.
Rusettipanta! Miten en ollut tuota aiemmin ajatellut! Talvella rusettihuivit ovat liian ohuita lämmittääkseen korvia, joten tällainen neulottu/virkattu versio on toimivampi. Ostin Novitan Heijastus-lankaa, jossa on kätevän paksuuden (nopeasti valmista) lisäksi vielä sekin hyvä puoli, että langan joukossa on ohutta heijastinlankaa. Näin toivon näkyväni paremmin pimeässä myös bussipysäkillä seisoessa.
Inspiraatiokuvasta poiketen ei tullut rusettia, mutta tuli kukkanen. Tämä oli liian jäykkää rusetiksi, joten pitänee tehdä jossain vaiheessa neuloen toinen panta.
Onko siellä iskenyt käsityöinto syksyn myötä?

6 kommenttia:

 1. Sukkaa pukkaa tasaiseen tahtiin. Tuokin on hauska:).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sukatkin olis kivoja, tosin niitä tulee lahjaksikin aika mukavasti, joten ei ole tarvinnut sitä kantapään neulomistakaan muistella... ;)

   Poista
 2. Soma. :) Ja tuo heijastinlanka tuolla lomassa on hyvä idea.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä lanka oli ihana yllätyslöytö. Harmi vain, että yhdessä kerässä on vain 50g lankaa, joten yhdestä kerästä ei kovin suurta neulomusta saa. Tähän meni yksi + hieman toisesta kerästä.

   Poista
 3. Kiva! Sinulle kyllä sopii päänkoristeet, pannat ja huivit ym. Jotain pientä on tullut näpräiltyä, toisaalta iki-kesken on taas yksi isoäidinnelkkupeitto, jota jatkan tällä viikolla kirjaston Novellikoukku-illassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Minä kyllä ihmettelen kuinka sinä jaksat niitä tilkkupeittoja väsätä. Eipä sillä, olihan se omakin kiva projekti. Varsinkin se yksittäisten neliöiden virkkaaminen, mutta en lähtisi noin suuritöiseen projektiin ihan heti uudelleen. Vieläkin on nimittäin se peiton toinen puoli päättelemättä. Aloitettu on, mutta menee vielä pitkään ennen kuin on siistin näköinen molemmin puolin.

   Poista