sunnuntai 18. kesäkuuta 2017

Parasta nyt

Muistan kuinka viime kesänä tuntui, että kesä juoksee ohi ilman että minä ehdin töiltäni tehdä mitään muuta. Noh, homma korjaantui sillä, että otti sitä aikaa tekemiseen ja näkemiseen. Tämän vinkin antoi jo viime vuonna Paluumuuttajatar: ei sitä aikaa tule, jollei sitä itselleen ota. Onpa hyvin sanottu. Viime viikko oli tiivistahtinen, sillä samalle viikolle oli päivätty sekä Joensuun näyttelyn avajaiset, Kuopion taidemuseon Oi maamme! -näyttelyn avajaiset ja perjantaina olisi Jyväskylässä ollut vielä Fuck All Ya Folks - Virtual Streality in 2D -näyttelyn avajaiset. Viimeinen piti jo jättää välistä, sillä uni tuntui tärkeämmältä. Tuostakin näyttelystä tulenee jossain vaiheessa jotain ajatuksia. Ja hei, Taiteentuntijan puolelta löytyy tunnelmia Ars Liberan kesänäyttelystä Alahovin viinitilalta.
Parasta tässä hetkessä on kuitenkin tuo maisema mikä ikkunan takaa avautuu. Olen töiden jälkeen parina iltana istunut toripöydällä jätksillä ystävän kanssa ja parantanut maailmaa. Ja omaa elämää. Niillä saa hetkeksi pysäytettyä ajan kulun.  Instagramin puolella pysytte tarkemmin tunnelmissa mukana. Se päivittyy nopeampaan tahtiin, vaikka koenkin blogin lopulta tärkeämmäksi. 
Varsinainen kesälomani häämöttää vasta elokuun puolella, vaikka aionkin napata pari pidennettyä viikonloppuvapaata ennen sitä. Tiedossa olisi ainakin Joensuuta, Ilomantsia, Tamperetta ja kenties Taipalsaarta. Turussakin pitäisi ehtiä käymään, sillä siellä olisi esillä ihana Jacob Hashimoto
Mitäs teidän kesäänne kuuluu?

11 kommenttia:

 1. Pitäisi ottaa omat neuvot käyttöön. Tai ei nyt voi sanoa, etten olisi ottanutkin. Kesä tuntuu silti viuhahtavan vauhdilla, etenkin kun samalla tuntuu ettei se ole edes kunnolla alkanut, vaan vielä odotellaan kesää? Muuten samat suunnitelmat kuin sinulla. Pari pidempää viikonloppua ja elokuun alusta pari viikkoa kesälomaa. Nyt juuri mietitään miehelle Karonkka-paikkaa Jyväskylästä lokakuun alkuun. Onko hyviä vinkkejä juhlapaikkojen suhteen? Tullaan kuun lopulla paikan päälle etsimään...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kesä on kyllä aiheuttanut ristiriitaisia ajatuksia. Ensin sitä sai odotella pitkän aikaa ja yhtäkkiä onkin kaikkialla vihreää. Toivon vain, että sää olisi kesäinen madollisimman pitkään.

   Vai karonkkapaikka olisi hakusessa. Näillä voisi päästä etsinnöissä alkuun: Harmooni, Gastropub Jalo, Aalto-sali, Nikolainkulma, Wanha Freda tai pienelle karonkkaväelle esim. Hotelli Yöpuun tilat.

   Poista
  2. Miten hauskaa, että listallani oli jotakin mainistemistasi. Hotelli Yöpuu putosi hintojensa vuoksi jo ajat sitten. Gastropub Jalo, Aalto-sali ja NIkolainkulma lisättiin listalleni:). Kiitos.

   Poista
 2. Tässä on pidellyt ilmoja joten kaupungilla tulee maleksittua. Keskiviikkona oltiin yhteisellä päiväkävelyllä ja sen jälkeen intialaisessa hipster ravintolassa lounaalla. Tämä oli minun oma ehdotukseni juhlia minun synttäreitäni. Sää oli aivan perfekti. Ihana päivä. Samaa latua kai se kesä mennee kuten ennenkin. Nyt on nautittava koska Tukholamssa ei kukaan kestä olla marras-joulukuussa.
  Muista istua toripöydällä ja vaikka kannon päällä ja filosofoida. Se tekee niin hyvää ruumiille ja sielulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvää myöhästynyttä syntymäpäivää! Kuulostaa hyvältä tavalta viettää synttäreitä, kiireettä ja mukavassa säässä.

   Kiitos neuvosta, pitää tarttua kaikkiin hetkiin kun voi haaveilla, höpötellä ja hurmioitua. ;)

   Poista
 3. Kiitos Hashimoto -vinkistä! Varmasti käyn katsomassa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oleppa hyvä. Minä varasin Turku-matkan syyskuun alkuun (näyttely esillä 24.9.2017 saakka). Toivottavasti Luostarinmäen museokin on silloin vielä avoinna, siellä en ole vielä aiemmin käynyt.

   Poista
 4. Olen menossa Turkuun, ja minulle vinkattiinkin tuo Wäinö Aaltosen museo. Turku-seikkailuani odotan kovasti, viivyn siellä jonkin aikaa, niin ehdin tutustua itselleni varsin vieraaseen kaupunkiin. Olen käyttänyt museokorttiani viime aikoina hävettävän vähän, mutta asia tulee Turussa totisesti korjaantumaan. :D Koti-Helsingissä pitää myös mahd. pian käydä katsomassa keväällä auennut uusittu esihistorianäyttely Kansallismuseossa. Olen kuullut siitä ristiriitaisia mielipiteitä, mikä tietysti lisää kiinnostustani entisestään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama täällä,Turku on melko vieras kaupunki (kuten niin moni muukin rannikkokaupunki). Minäkin toivon, että tässä kesän aikana tulee käytettyä Museokorttia enemmän. Ei kun vinguttelemaan! ;) Kansallismuseokin...Voi kun olisi niin paljon kaikkia näyttelyitä mihin pitäisi ehtiä. :/

   Poista
 5. Kivalta vaikuttaa sun lomasuunnitelmat, Hashimoto ja Doisneau pitäisi kyllä Turkuun ehtiä katsomaan itsekin... Tampereella olisi Kielletty kaupunki ja Kimmo Kaivannon näyttely. Loma tuntuu niin paljon pidemmältä, jos ehtii/viitsii tehdä paljon erilaisia asioita. Mukavia lomareissuja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan totta, aika tuntuu pidemmältä kun saa tehdä paljon asioita (ei liikaa). Paljon olisi kaikkea kivaa nähtävää ympäri Suomea. Lopuviikosta aion tutustua kesäiseen Ilomantsiin. :)

   Poista