maanantai 6. marraskuuta 2023

Jalkoihin sopivat

Uusimmat kierrätysostokset ovat sattumalta kaikki jalkoihin sopivia. Olen haaveillut näistä Arabia & Novita yhteistyön ja Lumi Karmitsan suunnittelemista Pastoraali II sukista alusta alkaen (2021). Alkuperäisen Pastoraali-kuvion on suunnitellut Esteri Tomula 1960-luvun lopulla. Verrattuna siihen käsityön määrään mikä näihin on mennyt, ei 50 euron hinta tuntunut lainkaan pahalta.

Arkisempien eli tasapohjaisten talvikenkien rinnalle olen kaivannut lämpimiä korollisia kenkiä, joita voisi käyttää mekkojen kanssa. Nykyinen kenkämuoti on omaan makuuni tällä hetkellä liian massiivista ja paksupohjaista. Tämän vuoksi ilahduin löytämistäni, käyttämättömistä Riekereistä, joiden hinta oli 30 euroa.  Näissä on lämmin karvavuori sekä sopivan maltillinen ja käveltävä korko. Tykkäsin erityisesti siitä, että väri on jokin muu kuin musta. Nauhojen väriä vaihtamalla näihin saa tarvittaessa vähän kontrastia.
Juuri kun oli puhetta jostain muusta kuin mustista kengistä.... Minulla oli tarve saada nahkaiset mekkokengät entisten keinonahkaisten mekkokenkien tilalle. Tykkäsin edellisistä ruskeista kengistä paljon, mutta pinta alkoi olla kulunut. Toiveena oli saada samanlaiset naiselliset "Pikku Myyn" kengät aidosta nahasta, mutta kuten mainitsin, kivijalkakaupoista ei tämän tyylisiä tällä hetkellä tunnu löytyvän. Nämä lähes käyttämättömät Lola Ramonat löytyivät SPR Kontin myymälästä (35 euroa). Malli oli juuri sellainen kuin toivoin, joten suostuin joustamaan siitä, että kenkien täytyisi olla ruskeat. Näissä oli ostettaessa valkoiset nauhat, mutta vaihdoin ne ruskeisiin. Valkoiset nauhat näyttivät mielestäni liian tennarimaisilta. Näissä ei ole lämmintä vuorta, mutta on pitävät kumiset pohjat, joten toimivat kenties myös talvella paksumpien sukkien kanssa.

Kyllä kelpaa nyt tepastella, sisällä ja ulkona.

2 kommenttia:

  1. On kyllä upeat villasukat! Minulla on mennyt tuollaisten ilmestyminen ohi, mutta vihreät kuulat-sukat bongasin :D Muutkin löytösi ovat erittäin tyylikkäät! 35 euroa on tosi halpa laadukkaista nahkakengistä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nuo Fazerin ja Novitan neulontamallit on myös tosi kivoja. Vihreiden kuulien lisäksi muistelen nähneeni jääkarhukarkki-villasukat. Valitettavasti en osaa itse neuloa sukkien kantapäätä, joten pitää antaa muiden toteuttaa näitä. Lapasten kanssa olen ihan ok-neuloja.

      Poista