keskiviikko 20. lokakuuta 2010

Tentti ja teräase

 
Huhhuh! Nyt se on sitten ohitse, ensimmäinen taidehistorian tentti ja samalla ensimmäinen yliopistotenttini. Hmm,mikä tunnelma? Tunnelma on suht hyvä; kuva- ja terminologiaosio menivät hyvin, kaksi esseetä eivät niinkään. Sain tekstiä, mutta en mielestäni tarpeeksi. Saa nähdä kuinka käy. Kirjoitin Suomen keskiaikaisten kirkkojen kuvataiteesta ja antiikin Rooman arkkitehtuurista ja sen uudistuksista.
Kotiin tullessani K heilui makuuhuoneessa miekan kanssa. Ei, kyseessä ei ole oikea miekka vaan jokin muovisekoitteinen harjoittelumiekka (jolla on kyllä painoa oikean miekan verran). Sai sen vihdoin postista. Tämä kuuluu hänen historiallinen miekkailu harrastukseensa. :) (Lisäyksenä vielä että harjoituksissa käyttävät ihan oikeitakin miekkoja ja tikareita, tämä muovinen on kotiharjoitteluun.)


Nyt voi rentoutua syysloman viettoon. Ensi viikolla olisi vielä edessä kulttuuriperintö/historia-kurssin tentti.
 

7 kommenttia:

 1. Toivotaan että tentit menee läpi humisten!!

  VastaaPoista
 2. Tentit ei ole kivoja.Onnea niihin.

  Mielenkiintoiselta kuulosti aihe,saanko kysyä mikä sinusta tulee sitten isona.

  Opiskeleeko K:kin.

  Miekka näyttää ihan aidolta.

  Mukavaa loppuviikkoa.

  VastaaPoista
 3. Kuulostaa niin mielenkiintoiselta, ja ISO KIITOS linkistä!!! Taidanpa laittaa huomenna töissä tulostimeni laulamaan :DDD

  Uskon että pärjäät siellä hyvin, olet ollut niin motivoitunut ja innostunut alusta asti :)

  K:llasi onkin erikoinen harrastus.Hienoa kun nykypäivänä voi miekan tilata postitse, keskiajalla sitä mentiin ensin miekantakohjan puheille ;)) Oletteko käyneet Hämeenlinnan keskiaikamarkkinoilla?
  Siellä suorastaan vilisee uljaita ritareita ja miekatkin kyllä viuhuvat :DD mutta vaan aidatulla alueella...

  Leppoisaa syyslomaa teille!

  VastaaPoista
 4. Hienoa, olet päässyt tenttiputkeen ;o) Itsestä tuntuisi ihanalta opiskella ja vielä tuollaista asiaa. Hyvää syyslomaa!

  VastaaPoista
 5. JaanaElina: Isona minusta (toivottavasti) tulee taidehistorioitsija tai museotyöläinen, hyvässä tapauksessa yhdistyvät molemmat. :)
  K opiskelee tietotekniikkaa.

  Miekka on ilmeisesti tehty ihan aidon miekan pohjalta.

  minnamarika: Ollos hyvät linkistä. Hienoa jos siitä on sinullekin hyötyä. Se on hyödyllinen, vaikka itse tykkäänkin käyttää enemmän hyllystä löytyviä taidesanakirjoja.

  Emme ole käyneet keskiaikamarkkinoilla,vaikka paljon niistä olenkin kuullut. Siinä olisi joskus erittäin hyvä kotimaan matkailukohde :)

  Kuukki: Pidän opiskelusta,vaikka tämä koulupäivien epäsäännöllisyys sekoittaakin unirytmiäni. Pidin töissä ollessani ihanasta 8-16 säännöllisestä aikataulusta. Kun on säännöllinen aikataulu,sitä on jotenkin helpompi suunnitella sitten vapaa-aikansakin.
  Kiitos,syysloma tuli hyvään väliin :)

  VastaaPoista
 6. Toivottavasti tentti meni hyvin :) Ah, niin rakas ja paljon käytetty Taidehistorian terminologia -lärpykkä <3 Omani (tulostettu versio) löytyi muutama päivä sitten Honour & Fleming Maailman taiteen historia -kirjan välistä :D Onko teillä vieläkin sama kirja perusopintojen tenttikirjana?

  VastaaPoista
 7. Cefuts: Kyllä :D Edelleen on sama Honour & Fleming kirja. Suomen taiteen historia keskiajalta nykyaikaan (toim: B. von Bonsdorff) on toinen tenttikirja noissa perusopinnoissa.

  VastaaPoista