maanantai 18. lokakuuta 2010

Piirrettyjä

 
Viikonloppuaamujen virkistyksenä ovat ihanat lapsuuden lastenohjelmat. Taotao pandamuorin tarinat ja Alfred J. Kwakin seikkailut jo päättyivät, mutta kiitos Ylen, ihanat sarjat jatkuvat, sillä nyt lauantaiaamuisin näytetään Nils Holgersson (Peukaloisen retket) ja sunnuntaiaamuisin Matka maailman ympäri 80 päivässä (Phileas Fogg ystävineen). Näistä vanhaan hyvään tapaan piirretyistä lastenohjelmista tulen niin hyvälle tuulelle, että päivät eivät voisi paremmin alkaa! Nykyisiäkin lastenohjelmia olen yrittänyt seurailla, mutta niistä on kadotettu se piirrettyjen hahmojen tunnelma; liian tietokoneella tehtyjä, liian trendikkäitä.Onkos teillä jotain lapsuuden piirrettyjä joita kaipaatte,tai joista nautitte lapsina (tai vähän vanhempanakin)? Tai päinvastoin, pidättekö jostain nykyisistä lastenohjelmista?
 

11 kommenttia:

 1. Minä muistan nuo lastenohjelmat ajalta, jolloin poikani katseli niitä.
  Silloin lapsille tarkoitetut ohjelmat olivat kyllä mielestäni rauhallisempia.

  Mukavaa viikkoa sinulle!!

  VastaaPoista
 2. Ulla-Kristiina: KIITOS,tuota sanaa olenkin hakenut. Rauhallisempia!

  VastaaPoista
 3. Voi,nuo molemmat Nils Holgersson ja Phileas Fogg ovat minun suosikkejani! Tuntuu, että osaan ne ulkoa vieläkin, sillä olen katsonut ne moneen kertaan nyt jo teini-ikäisten lasteni kanssa. Kertojien äänet ovat tuttuakin tutummat. Nyt siis voisin katsoa ne uudelleen, jos vain muistaisin lauantain tuoksinassa.

  Nils Holgerssonia olen myös moneen kertaan lukenut iltasaduiksi. Omassa lapsuudessani taisin tykätä eniten Pekka Töpöhännästä.

  Ihana aihe tässä postauksessa!

  VastaaPoista
 4. Meidän tyttö ei onneksi pitkään aikaan edes välittänyt Disneyn hurjan vauhdikkaista ohjelmista, joita tulee joka tuutista. Puheesta ei aikuinenkaan meinaa saada selvää, kun hahmot puhuvat ihmeellistä kieltä ja aivan liian nopeasti. Meillä katsotaan juuri näitä vanhoja aivan loistavia sarjoja. Muumejakin näiden sinun mainitsemien lisäksi. Itse harmittelin kovasti, kun Pikkukakkosessa tuleva Anniina Balleriina tuli ennen piirrettynä ja nyt tietokoneella tehtynä animaationa. Ei näytä ollenkaan niin kivalta minun silmääni.

  VastaaPoista
 5. Siskoni tapaan Phileas Fogg on suosikkini, sillä myös minä ehdin katsoa niitä hänen lastensa kanssa monet kerrat! Omasta lapsuudesta on lähtemättömästi jäänyt mieleen Lumikuningatar, joka tuli aina jouluaattoisin. Sitä piirrettyä elokuvaa odotan edelleen joka joulu (ja petyn joka vuosi... pöh). Piirrettyjä ei siihen aikaan juuri ollut. Oli "vain" Niksulan tv, Kasper ja Eulaalia Kenkkunen ja tietysti DDR-Nukkumatti!

  Piirretty Pekka Töpöhäntä on myös ehdoton suosikkini vielä nytkin. "Väärennetty irtovalehäntä!" ja Pekka Autiovuori Monnina - parasta mitä on! Töpöhäntää olen myös lukenut siskojeni lapsille ja sekä kuulijoilla että lukijalla on ollut superhauskaa.

  VastaaPoista
 6. Tuulella: Todellakin,kertojien äänet ovat jääneet mieleen ja ovat juuri siksi suuri osa tunnelmaa.

  Miia: Olet niin oikeassa,en ymmärrä vieläkään kaikkia juttuja Disneyn ohjelmissa,puhe on nopeaa ja täytyy todella keskittyä jos tahtoo ymmärtää kaiken.Ja lapset eivät varmasti ymmärrä/ehdi havainnollistaa kaikkea sitä puhetta; ehkä se visuaalisuus on kuitenkin se mikä vetoaa.

  Muumeista kyllä tykkään,niitä jaksaa katsoa uusinnasta toiseen.

  Kuukki: Lumikuningattaren olen nähnyt,mutta olin aivan unohtanut sen.Siinä on myös tunnelmaa jota on ihana muistella.Voisivat kyllä näyttää sen vaikka tulevana jouluna...

  Pekka Töpöhäntä on kyllä myös ehdoton kunnon piirretty. Töpöhännästä olevat kommentit ovat eläneet kaveripiirissäni pitkään :D Kasper ja Eulaalia Kenkkunen eivät soita omia kellojani.

  VastaaPoista
 7. Mukavaa että aihe herättää keskustelua. Ohjelmien kautta palaa tavallaan takaisin lapsuuteen ja hetkiin, jolloin odotti innolla ohjelmien esityspäiviä. Toisaalta jaksot tuntuivat menevän nopeasti ja taas joutui odottamaan seuraavaa. Niinhän se on kyllä hyvissä sarjoissa vielä nytkin.

  VastaaPoista
 8. Muistatteko/tiedättekö sen Tonttu-ohjelman,jossa se tonttu ratsastaa ketun selässä ja seikkailevat,ja jossa on sellaisia pelottavia peikkoja? Se oli kanssa yksi suurista suosikeistani. Sitä voisi Yle myös näyttää uusintana! :)

  VastaaPoista
 9. Ylen areenasta löytää kaikenlaista mukavaa menneestä. Kössi Kengurun esimerkiksi ja ne kaksi paperista revittyä palloa, joita suursyömäri uhkasi. Kirjoittaa lehtori Louni, joka ei nyt jaksa kirjaantua sisään tähän jutusteluun ja menee nukkumaan.

  Ortodoksinen Sivusto Ortodoksi.net ‎"Kirkkomme viettää Efesoksen pyhien nukkujien juhlaa 22.10. Me voisimme kunnioittaa heidän muistoaan nukkumalla tuolloin oikein pitkään ja
  makoisasti."
  - Munkki Serafim

  VastaaPoista
 10. Lehtori Louni: Kössi Kenguru! Senkin olin aivan unohtanut :D Nuo paperipallot eivät tosin kilkuta kelloja...

  Olisinpa tiennyt nukkujien juhlasta aiemmin niin olisin varautunut. Tänä aamuna piti olla jo klo 8.00 pyykkituvassa. Muuten olisin kyllä saanut nukkua pitkään ja makoisasti. Fiksu mies, tuo Serafim.

  VastaaPoista
 11. En vaan muista sen ohjelman nimeä.Tulukset piirrettynä ja siinä oli kaiken laisia piirrettyjä semmoisia En VAAN MUISTA!

  VastaaPoista