maanantai 22. marraskuuta 2010

Ikkunapoka

 
Sain viimein valmiiksi 1,5 vuotta sitten kirpparilta ostamani ikkunapokan. Krakeloin sen valkoiseksi. Nyt erottuvat paremmin nuo kulmissa olevat rautaosat.






 

16 kommenttia:

  1. Hienosti tuunattu. Krakeloinnista tuli kaunis :)

    VastaaPoista
  2. Kylläpä on kaunis!!! Ihanasti patinoitu!!

    VastaaPoista
  3. Kiitos. Hieman jänskätti, kun tuo oli ensimmäinen koskaan krakeloimani kohde. Harjoittelin hieman pohjaan ja siellä onkin sen näköistä että harjoiteltu on,mutta onneksi lopputuloksesta tuli onnistunut. :)

    VastaaPoista
  4. Tulipas jännän näköinen! Kiva lopputulos.

    VastaaPoista
  5. Todella kivannäköinen työsi tulos! Tosiaan, tulee ilmeikkyyttä noista heloista, kun erottuvat nyt paremmin. Joko on paikka tälle katsottuna?

    VastaaPoista
  6. Intianminttu: Kiitos :) Vielä ei ole varmaa paikkaa tuolle löytynyt,mutta näin joulun alla olisi mukavaa laittaa tuohon vaikka vähän jouluvalojakin.

    VastaaPoista
  7. Tulipa upea ikkunanpoka. Tykkään, kun vanhat patinoituneet helat jäävät näkyviin. Itsekin aina yritän irroitella kaikki ruostuneet kahvat ym maalauksen ajaksi, aina se ei kuitenkaan käy kovin helposti. Krakelointia en olekaan kokeillut, mutta hieno lopputulos.

    VastaaPoista
  8. siirisofia: Tämä oli minun ensimmäinen krakelointikokeilu ja onneksi meni hyvin. Harkitsin helojen maalaamista myös valkoiseksi, mutta minusta se on kivempi noin. Olisi ollut liikaa. Ja nyt erottuvat hyvin. :) Vielä jäi hieman krakelointimaaleja jäljelle,pitää katsella jos keksisi vielä jotain maalattavaa.

    VastaaPoista
  9. Mitä krakelointimaalia käytit, tuliko alle pohjamaali?

    VastaaPoista
  10. Hiillostaja: Alle laitoin kirkasta lakkaa jotta krakelointiaine ei olisi imeytynyt puuhun, ja tahdoin alkuperäisen puunvärin näkyviin halkeilun alta. Krakelointiin käytin Kuopion Askartelukulmasta ostamaani folk artin crackle mediumia. Päälle luonnonvalkoista folk artin akryylimaalia.

    VastaaPoista
  11. Hei! Jo ihmettelinkin mitä on krakelointi.
    Minullakin olisi noita ikkunapokia navetan perällä vaikka kuinka!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Leila Kastelli: Niin,no en tajunnut tarkemmin avata termiä tuossa toisessa postauksessa....Vai että ikkunapokia löytyy. Jos sinulla itselläsi ei ole niille käyttöä niin viepä kirpparille myytäväksi, kyllä löytyy ostajia. Ainakin Kuopion seudulla ovat menneet kaupaksi juuri sisustuselementeiksi :)

      Poista
  12. Mitä tapahtuukaan, kun googlaa "krakeloida" ja valitsee kuvahausta satunnaisesti yhden kiinnostavan kuvan? No päätyy jälleen selailemaan opiskelukaverin blogia! Lähetän siis tätä kautta sinulle kesäterveiset täältä Lappeenrannan suunnalta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minusta ei näemmä pääse niin vain eroon vaikka eri paikkakunnilla olaankin! ;D Nämä postaukset on jo niin vanhoja, että kuvat ja tekstit eivät enää istu kovin nätisti. Mutta noh, näkeepähän blogihistorian...
      Kiitos terveisistä, aurinkoiset terkut Kuopiosta myös sinne Etelä-Karjalaan! ^^

      Poista
  13. Sinun blogiisihan törmäsin sattumalta erään toisen haun yhteydessä ja nyt sitten olen aloittanut lukea tätä vanhimmasta uusimpaan päin. Hassu juttu, että puolisoni on puuseppä ja hänen kauttaan olen oppinut itsekin vanhoista ikkunoista ja ovista. Viimeksi olen vaihtanut melkein 200 vuotta vanhat ikkunalasit ( sellaiset hauskat suupuhalletut, kuplivat ja kikertävät) uusiin puitteisiin. Vanhat puitteet olivat puutapeilla kiinni. Alkuperäiset sormi-, myrsky- ja pystöhelat paikoilleen. Kulmarautoja ei laitettu, koska ne tuppaavat ajan oloon keräämään vettä. Lasit naulattiin puitteisiin ja kitattiin. Nyt vanhassa torpassa on uudet asukkaat. Pari vuotta sitten lenkillä ohi kulkiessamme surkuttelimme torpan kohtaloa, mutta nyt vähän kerrassaan vanhaa kunnioittaen torppa herää henkiin. Ne vanhat ikkunanpuitteet olivat oikeasti luonnon krakeloimat.
    -siperoinen-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Siperoinen, onpa kiva kuulla että olet löytänyt blogini! :) Vanhat ikkunat ja etenkin ne lasit ovat kauniita juuri siksi, että pinta on eläväinen. On arvokasta, että vanhaa säilytetään ja että sitä arvostetaan.

      Poista