lauantai 29. tammikuuta 2011

Rembrandt

 

Kiitos Yle Teema! Huomenna (sunnuntaina) kaikki alankomaalaisesta taiteesta ja Rembrandtista kiinnostuneet tv:n ääreen. Teema näyttää Rembrandt elokuvia ja dokumentteja klo 12.00 alkaen.

Klo 12.00:
Kino: Rembrandt
Elokuva alankomaisen taiteen mestarin elämästä ja rakkauksista. Charles Laughton loistaa nimiosassa. N: Elsa Lanchester. O: Alexander Korda, Britannia 1936.

Klo 13.25:
Rembrandt
(Rembrandt INC) Hans Poolin ja Koos de Wiltin dokumentti osoittaa Rembrandtin olleen hyvin kaupallinen maalari, jonka nimi edelleen sekoittaa ihmisten päät taidemarkkinoilla. Tuotanto AVRO, Hollanti ja YLE Teema, 2006.

Klo 14.20:
Rembrandtin syytös
(Rembrandt's J'accuse, Hollanti, 2008) Peter Greenawayn visionäärinen dokumenttielokuva on sekä taidehistorian luento että etsivätarina, joka luotaa Yövartio-maalaukseen sisältyvää murhamysteeriä.
 

4 kommenttia:

 1. "Remppa" on aina vedonnut, valon mestari.

  VastaaPoista
 2. Intianminttu: Samoin. Ihana tuo "Remppa",taidan lainata sanan itselleni ja käyttää sitä :D

  VastaaPoista
 3. Tänään auringonpaiste ja ulkoilu veivät voiton, vaikka olin ajatellut katsoa Rempat ;-) Ainakin tuo viimeinen juttu pitää katsoa Yle Areenalta, kun olen taulunkin nähnyt ja se oli hyvin vaikuttava.

  VastaaPoista
 4. Kuukki: Tänään oli kyllä mitä kaunein päivä! Tykkään Peter Greenawayn tavasta laittaa kohtauksiin kerroksia. Hän uskaltaa leikkiä ja kokeilla ohjatessaan.

  VastaaPoista