lauantai 22. syyskuuta 2012

Dionaea muscipula

Enpä olisi koskaan uskonut tämmöistä omistavani, mutta niin siinä vain kävi. K rakastui kauppareissulla lihansyöjäkasviin ja sellainen oli kuulema kotiin saatava. Noh, ehkäpä kasvinhoito alkaa kiinnostaa uudella tavalla. Minua tuo kyllä hieman pelottaa. Ovat tietojen mukaan vaikeita hoitaa, että katsellaan kuinka kauan kasvi jaksaa elää tässä huushollissa. Nyt odotellaan sitten kärpäsiä. ("Nyt kun niitä tarvitsisi niitä ei näy missään...")

10 kommenttia:

 1. Olen itsekin noita välillä katsellut, että ostaisko tuollaisen, mutta olen myös kuullut, että talvi on niille haasteellista keskuslämmitysoloissa, joten on jäänyt sitten hankkimatta. Ilmoittelehan myöhemmin, miten kärpäsloukkunne on toiminut ja viihtynyt!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Intianminttu: Niinpä,haasteellinen on, mutta katsotaan kuinka käy.

   Poista
 2. Jospa tuo on jo ne kärpäset syönyt! Aika hienon näköinen kasvi, kivan värinenkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anja: Jännän näköinen se kyllä on, kukkiikin kuulema, mutta kukkiminen ei ole suotavaa koska se vie kasvilta energiaa.

   Poista
  2. Leila Kastelli: Onhan se, jos ei ajattele sitä että se sulattaa kärpäset elävältä. Olen suosiolla antanut kasvin hoidon avopuolisolle. Kärpäsloukkua on nyt testattu ja kyllä se toimii, nappaa ötökät sulkemalla "hampaansa".

   Poista
 3. Onpa erikosen näköinen kasvi, kauniskin. Kärpäsetöntä syksyä teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuukki: Kärpäsiä kyllä vielä tarvittaisiin, jotta kasvi saa ravintoa, mutta hätätapauksessa ikkunanvälistä taitaa muutama vielä löytyä. Pitänee laittaa säästöön kun kärpäset katoavat. Kasvi talvehtii onneksi 3 kuukautta, jolloin sille ei tarvitse juuri mitään tehdä.

   Poista
 4. voikos tollaselle jauhelihaa antaa koska kärpästen hankinta on hieman ongelmallista

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä kysymys! En ole kokeillut kuinka jauheliha toimii ja kasvi ei selvinnyt talvehtimisen ylitse. Jos kokeilet jauhelihaa niin kerro ihmeessä tuloksia. Mietin vain saako kasvi kaikki tarvitsemansa aineet jauhelihasta...

   Poista