maanantai 24. syyskuuta 2012

Sokoksen juhlanäyttely

Jyväskylän Sokos avattiin 21.9.1962. Sokoksella juhlittiin 50-vuotiasta taivalta 17.-23.9. ja juhlaviikon kunniaksi ihmisten keskelle luotiin taidenäyttely. Kävelykadun ja Asemakadun näyteikkunat ovat jyväskyläläisen graafikon, Eero Heikkisen, taiteen näyttämönä. Kävelykadun puoleisessa näyteikkunassa on Sokoksen juhlavuoden kunniaksi valmistunut teos.
Eero Heikkinen - Keskeistä palvelua jo pitkään
"Eero Heikkinen yhdistelee pelkistetyissä teoksissaan symbolismia, surrealismia ja naivismia. Aiheina ovat taivas, maa, ja niiden välillä toimiva aktiivinen tekijä, pieni punatakkinen mies. Turhat kuormittavat yksityiskohdat ovat poissa ja näin keveyden ilmapiiri siirtyy helposti myös katsojaan. Kuvat tuovat ajalle siivet ja huulille hymyn, joka nousee silmiin asti."
Eero Heikkinen - En kai häiritse
Eero Heikkinen - Hyvässä nosteessa

"Heikkinen pitää tavarataloa mainiona alustana taiteelle ja kulttuurille.
- Maailmalla taidetta on esillä usein yllättävissäkin paikoissa. Tavaratalon näyteikkunat ovat mainio tapa tuoda kulttuuria ihmisten keskelle, normaalien asiointireittien varrelle.
"

Eero Heikkinen - Hello, Goodbye

Tekstilainat: Suur-jyväskylän lehti 19.9.2012 ja näyteikkunan taiteilijaesittely  

5 kommenttia:

 1. Ai vitsi, kuinka hauskoja tauluja!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuukki: Teokset saavat hymyilemään! :) Ja nuo sateenvarjot sopivat syksyyn.

   Poista
 2. Kepeä meininki. Kiva että Sokos juhlii myös taiteella :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kenkä: Kepeä on hyvä sana. Sanos muuta, näyteikkunat ovat oivallinen paikka taiteelle; tuoda se kaikkien ulottuville :)

   Poista

 3. Olet saanut I love your blog -tunnustuksen, koska olet bloggaajana taitava, tietävä, innostunut ja omistautunut. Katso www.taiteentarinoita.blogspot.com.

  Toinen tunnustus meni blogille www.niittykallio.blogspot.com.

  VastaaPoista