maanantai 11. helmikuuta 2013

Path of Beauty

Kuvittele, että saisit kulkea Louvren käytäviä aivan yksin, nauttia taideteoksista aivan yksin, katsella Mona Lisaa kasvoista kasvoihin kahden. Florent Igla on luonut äärettömän kauniin videon ja ylistyslaulun Louvrelle ja sen taiteelle. Kaksi minuuttia täynnä ihastumista. Kylmät väreet tulee aina kun nainen astuu Samothraken Niken portaikkoon ja veistoksen eteen. Se on vain niin kaunis! Musiikkina soi Sigur Rós - "Suð Í Eyrum". Kun klikkaat videon koko näytön suuruiseksi, vaikuttavuus sen kun kasvaa.
Itse kirjoitin Louvren vierailustani täällä

2 kommenttia:

  1. Kylmät väreet kulkivat samassa kohtaa minullakin. Tuli melkein into lähteä paikan päälle. Louvre ei silti ole sellainen museo, johon tulee lähdettyä "huvikseen". Silti se taitaa Pariisin museoista olla se, jossa olen useimmin vieraillut. Täällä vierailevat kaverit/sukulaiset yleensä haluavat sinne, ja sitten sitä tulee lähdettyä mukaan "oppaaksi". (Vaikka eksyn kyllä siellä edelleen todella helposti...;)).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Riina: Kyllä tämä luo Luovre-innostuksen. Sinun olisi helppo tutustua eri vieraiden kanssa aina Louvren eri osiin (jotta tulisi koko museo kierrettyä),mutta luulen että vieraasi haluavat kaikki nähdä juuri ne tietyt taideteokset. Niin minäkin haluaisin. Tosin nyt kun olen kerran siellä jo käynyt, tahtoisin toisella kerralla kierrellä jossain aivan muualla kuin niillä pakollisilla käytävillä. Löytyi sieltä tosin sellaisiakin paikkoja joissa oli ihmisiä hyvin vähän.

      Poista