tiistai 18. maaliskuuta 2014

Haalariagenttina kirpparilla

Minusta tehtiin haalariagentti kun nuoremmalle kummipojalle oli tilauksessa etsiä kirpparilta keväthaalari pihaleikkeihin. Loppujen lopuksi löysin niitä peräti kaksi. Yleensä silloin ei löydä mitään jos lähtee etsimään jotain tiettyä asiaa, mutta näköjään nuo lastenvaatteet tekevät poikkeuksen.
Nämä eivät siis jää itselle, mutta esitellään silti kun näitä sinne kirppareille alun perin lähdettiin metsästämään. Vasemmalla Jonathanin välikausihaalari 4,90 euroa ja oikealla Lotta&Lassi välikausihaalari 9 euroa. Harvemmin tulee lastenvaatteita osteltua että en tiedä kyseisten merkkien normaalia hintatasoa, mutta tilauksen tekijä ilmoitti puhelimitse että saan luvan kiikuttaa ne kassalle.

Tässä vielä omaan kotiin päätyneitä uusia ja vähän vanhempia löytöjä:
Manuel Vicentin Matissen morsian 2 euroa. Nimensä mukaisesti liikutaan taidepiireissä:

"Matissen morsian on sukellus taiteen alamaailmaan, museoiden ja huutokauppakamarien takahuoneisiin, jotka ovat täynnä myrkyllisiä intohimoja. Gallerioiden kätköissä lempi leiskuu ja aarteet vaihtavat omistajaa.
Julia on elämänhalua pursuava nuori nainen, joka ei tiedä että hänellä on vain muutama kuukausi elinaikaa. Kun Julian mies pyytää taidekauppias Míchel Verdanoa viihdyttämään sairasta vaimoaan, hän ei tiedä leikkivänsä tulella. Julian elämä alkaa sekoittua taulujen elämään ja taulujen energia siirtyä Juliaan. Voiko taulun vuoksi vaikka tappaa?"

Jules Vernen (1828-1905) Matka maan keskipisteeseen 3 euroa. Klassikkokirjassa oli niin upea mustavalkokuvitus luomassa tunnelmaa että halusin sen hyllyyni. Muistan pitäneeni tarinasta jo lapsena kun herrasmiesleijona Phileas Fogg seikkaili television piirrossarjassa. Minusta on huomionarvoista että Verne kirjoitti mm. avaruusaluksista, lentolaitteista ja sukellusveneistä ennen kuin niitä oli edes olemassa.
Tsaikka-laseja on alkanut tupsahdella vastaan yllättävän usein (onko nämä jotenkin pois muodista?) ja alkuperäisessä (80-luvun) pakkauksessa olleet yksilöt maksoivat yhteensä 18 euroa. Eivät omalla mittapuullani ole mikään varsinainen löytö, mutta hintansa väärtejä kun vertaa että uudet maksavat Iittalan verkkokaupassa 49,80 euroa. Myyjä oli kirjoittanut hintalappuun herttaisesti "2 kpl Iittalan Taiska-laseja". :D Kuvassa pidikkeet näyttävät hieman kellertäviltä ja tummentuneilta, mutta ovat luonnossa ihan kirkkaat.
Uudempaa tuotantoa oli Iittalan 0,3 L:n Taika-kulho 10 euroa. Tämä sarja jaksaa ihastuttaa vuodesta toiseen etenkin sinisenä ja valkoisena.
Eccon kevätkengät 14 euroa. Näiden kohdalla olisi voinut tehdä pienen riemunkiljahduksen, sillä olin suunnitellut ostavani kevätkengät, mutten ollut ehtinyt vielä kauppoihin kiertelemään. Nahka on jämäkkää ja ostaessa näiden pintakin oli aivan sileä. Omassa käytössä olen saanut pintaan jo hieman elämää ja käytössä nahkakin pehmennee. Pitäisi vain huoltaa pinta asiaan kuuluvilla voiteilla.
Sitten niitä kevätkenkiä alkoikin löytyä... Nämä toiset ovat Lacosten ja maksoivat 4,50 euroa. Eivät yhtä priimakunnossa kuin Eccot, mutta erittäin siistit ja vähän käytetyn näköiset. Sama hoitotoimenpide pitää tehdä näillekin.
Se niistä kevätkenkäkeleistä sitten... 
Iltapäivästä lähtien on satanut lunta eikä loppua näy. Noh, jääpä aikaa tehdä se kenkähuolto...
Miltäs siellä ruudun toisella puolen näyttää? Iskikö takatalvi?

6 kommenttia:

 1. Vernen kirjoissa on loistavaa grafiikkaa, pieni kevennys: haalareista olisit ostanut myös itsellesi kun niin usein kuralammikoissa kuvailet. Niin ei tule flunssa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. HarryArt: Vanhat kirjat ja niiden näköispainokset ovat hienoja löytöjä, ennen kirjatkin olivat koristeellisempia. Tämä Verne on tosin 70-luvulla painettu.
   Ei kyllä tullut vastaan ihan minun kokoisia haalareita, pitäisi olla varmaan sellainen pilkkihaalari. Toistaiseksi flunssalta on vältytty, mutta katsotaan miten tämä toinen talvi etenee että vieläkö pitää talvitakki kaivaa esille.

   Poista
  2. Lunta on tullut yli 20cm ja koko ajan satelee lisää, taitaa tulla talven lumiennätys. Vernen kirjoissa oli useita kuvittajia. Todennäköisesti puulle kaiverrettuja painolaattoja.

   Poista
  3. HarryArt: Taitaa olla koko Suomi taas lumen alla. Saa nähdä joko sitä nyt tämän toisen talven lumilla pääsis peräti hiihtelemään :P
   En ole varma grafiikan menetelmästä, mutta lopputulos näyttää ainakin tuossa versiossa hyvältä. Mystinen ja jännittävä.

   Poista
 2. oi, nuo tsaikat on kyllä ihania! ja samoin taika-astiat! hyviä löytöjä olet tehnyt :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. taitava tyttö: Kiitos. Näistä löydöistä olin itsekin innoissani. :)

   Poista