keskiviikko 3. joulukuuta 2014

Hurmioituneen korttipaja

Opiskelukaveri pyysi minua ohjaamaan joulukorttityöpajaa Jyväskylän yliopiston tiedemuseolle. Aluksi panttasin vastausta, kun mietin olisinko sopiva kyseiseen pestiin. Vaatimattomuus ja ujous huutelivat takaraivossa, mutta koska olen väsännyt joulukortteja käsin jo yläasteikäisestä lähtien ajattelin rohkaistua kokeilemaan. Eikä se niin pelottavaa ollutkaan!
Osallistujia ei tosin ollut kuin muutama itseni lisäksi, mutta kortteja syntyi paljon. Osallistujat pitivät hyvänä ideana, että esillä oli esimerkkikortteja joita sai kopioida, mutta pian kaikki alkoivat varioida omia versioitaan. Ja oli hauska huomata, että ideoita jaettiin puolin ja toisin. Otin mukaan myös kolme hamahelmi-joulukoristemallia, mutta korttien tekeminen näytti vievän mennessään.
Hamahelmikoristeita.
Onnistunut ilta, kiitos osallistujille ja yliopiston museolle! :)

Tulevia työpajoja ajatellen osallistujilta tuli seuraavaa palautetta:

- Aloitusaika klo 16.30 on hyvä. Suoraan töistä jaksaa usein tulla paremmin paikalle kuin kotona oleilun jälkeen.
- Yksi työpajailta kahden illan mittaiseksi. Kortteja ehti kyllä tehdä, mutta kahden illan työpajassa pääsisi ideoimaan ja toteuttamaan enemmän.
- Kiva ettei materiaaleja tarvinnut tuoda itse.
- Työpaja-ajatus sai paljon kiitosta.
Yliopiston inspiroimana syntyi myös yksi pöllö-kortti.
Seuraava työpaja järjestetään keskiviikkona 10.12. ja silloin on mahdollisuus kokeilla himmelin perusmuotojen valmistusta. Ohjaajana toimii Tiiti Tynkkynen, jonka kurssilla olin aiemmin Keski-Suomen museossa. Suosittelen lämpimästi! 

6 kommenttia:

 1. Onpas hienoja tuotoksia. Itsekin olen joskus vuosia sitten askarrellut joulukortit. Nyt ei enää edes tule lähetettyä niitä:(.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paluumuuttajatar: Minä lähettelen kortteja etenkin jouluna, joillekin myös synttäreinä. Korttien tekeminen on mukavaa vastapainoa arjen kirjoittamisrumballe.

   Poista
 2. Aikamoisen kokoelman ehditte tehdä, hienoja! Mä en ole vielä edes aloittanut korttien suunnittelemista, mutta vielä ehtii. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saija: Ehtii ehtii. Oli kyllä kiva askarrella yhdessä, sitä kun yleensä tekee tuota itsekseen ja välillä aikamoisella kiireellä. Nyt sai tehdä rauhassa (vaikka aika meinasi silti loppua kesken).

   Poista
 3. Mukavaa touhua ja paljon kaunista olette saaneet aikaiseksi!

  Hyvää joulua sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Leila: Kiitos! Yhdessä tekemisessä on taikaa, siinä saa ideoita ja inspiraatiota muilta, jotain mitä ei välttämättä itse ole tullut ajatelleeksikaan.

   Hyvää joulunodotusta myös Sinulle!

   Poista