maanantai 1. joulukuuta 2014

Kirsi Neuvosen karkkikaupassa

Kirsi Neuvonen vietti viikonloppuna Pajagalleriansa 7v. synttäreitä. Hävettää myöntää, mutta tämä oli ensimmäinen kerta kun kävin vierailulla, vaikka kutsu oli käynyt aikoja sitten. Pajagalleria on avoinna perjantaisin klo 12-18, osoitteessa Puutarhakatu 10 (Jyväskylä), mutta oli nyt poikkeuksellisesti avoinna myös lauantain ja sunnuntain klo 12-16. Olen kulkenut liikkeen ohi tietämättäni useita kertoja käydessäni tien toisella puolella olevassa Fidassa.
 Ovensuussa oli kirja- ja vihkopiste ja toisella seinällä korttiparatiisi.
Teoksia on esillä kahdessa huoneessa galleriamaisesti. 
Vedokset on lajiteltu vuosittain eri laatikoihin.
Keskustelimme mm. tulevasta Vantaan taidemuseon näyttelystä. Olen vieläkin yllättynyt ja mahdottoman otettu, että Neuvonen nimesi näyttelynsä tämän blogitekstin inspiroimana. Inspiroitumista on siis tapahtunut puolin ja toisin! Puheeksi nousi myös kirkkotaide oman gradututkimukseni myötä, mutta Neuvonenkin on toteuttanut kirkkotaidetta Tampereen seurakuntien vihki- ja kastekappelina toimivaan Lähde-kappeliin. Siihen liittyvät yllä ja alla näkyvät kirjamaiset diptyykkiteokset. Neuvonen nimesi työnsä Lähdeteokseksi.
Käytävän päässä on paja, jossa taidetta syntyy. Pääsin seuraamaan, kun Kirsin työntekijä vedosti Pienet puut -teosta. Painovärien tuoksu toi tilaan oman tunnelmansa.
Ylimääräiset värit pyyhitään laatoista pois...
...ja laatta on valmis prässiin.
Neljä eri painolaattaa kokonaisuus väreineen vaati ja lopputulos oli tämä.
Valmiita vedoksia kuivumassa.
Niin paljon kauniita teoksia ympärillä, että olo oli kuin karkkikaupassa. Ilman kaloreita. ;) 
Onnea Pajagallerialle ja tulevaan kevään näyttelyyn!

9 kommenttia:

 1. Oijoi, pitääkin käydä ensi kerralla ko Jyväskylään eksyypi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sirpale: Suosittelen, tuolla on vaikka mitä ihanaa katseltavaksi, kotiinviemisiksi tai lahjaksi. :)

   Poista
 2. Oi miten kaunis kirjoitus ja kuvat. Minä niin ihastuin Neuvosen töihin Turun Auran galleriassa olleessa näyttelyssä. Pajagallerian esillepano näyttää myös varsin tyylikkäältä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mari: Neuvosen teokset ovat aina herättäneet minussa ajatuksia. Ja Pajagalleria on tosiaan kiva paikka. Monenlaisia teoksia ja kortteja on houkuttelevasti esillä. Aiotko suunnata keväällä Vantaalle katsomaan näyttelyä?

   Poista
  2. Vielä ei ole suunnitelmissa. Mutta kun kevät tulee, voi olla, että kaasupoljin painaa...

   Poista
 3. Tuolla käyn ehdottomasti jos joskus Jyväskylään pääsen. Neuvosen kortteja pidin pitkään seinälläni raameissa. Hänen teoksensa olisi mahtava joskus omistaa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pihi nainen: Monelta olen kuullut, että kortteja löytyy seiniltä. Neuvosen kortteja lähettelemällä saa myös vastaanottajalta usein paljon kiitoksia.

   Poista
 4. Niin kaunista, miten tuollaisessa paikassa voi käydä ilman että haluaa ostaa mukaansa kaiken?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Satu-Elina: No sanos muuta! Teokset tuntuvat vetoavan moneen katsojaan. Vinkkinä joulunalusaikaan, että tässäpä hyvä lahjaidea, taidetta rakkaalle tai lahjakortti johonkin taidelainaamoon. ;)

   Poista