maanantai 28. joulukuuta 2015

Monella tavalla erilainen joulu

Terveiset Pirkanmaalta ja Pohjois-Savosta! Joulu meni ja tämä viikko viimeistellään inventointiprojekti pakettiin yliopistolla. Viime viikon oleilu tuli kyllä tarpeeseen. Huomasin nukkuvani ilta toisensa perään kymmentuntisia öitä. Monta päivää meni kaavalla aamupalapöytä - nenä kiinni kirjassa - joululounas - nenä kiinni kirjassa - pieni ulkoilu - iltapäiväkahvi - nenä kiinni kirjassa - sauna - joulupäivällinen - peli-ilta - unille. Kirjasta kenties joskus lisää, oli sopivan taianomainen jouluun, joka ehti olla lukulistalla vuoden, ellei pidempään.
Pirkanmaalla ei ollut lumesta tietoakaan, mutta aurinko paistoi, joka hieman korvasi tunnelmaa. Tänä vuonna en ehtinyt juurikaan joulutunnelmoida, soittaa joulumusiikkia tai availla itse asiassa edes kalenterin luukkuja. Juuri ja juuri ehdin joulukortit postittaa. Perinne, josta en suostu luopumaan vaikka se tarkoittaisi yövalvomisia. Kiireen keskellä ei ehtinyt ikävöidä edes sitä lumista maisemaa, kun mietti vain kuinka helppoa on pyöräillä sulia teitä pitkin töihin. Pienoinen joulupistos oli jouluviikkoa edeltäneellä viikolla, kun yliopiston kuoro Musicalta tuli kajauttamaan kauniita joululauluja ruokalaan.
Joulu oli tänä vuonna pääasiassa aikuisten joulu ja kummipojan kanssa piparin painelut jäivät väliin. Ylitin kuitenkin itseni ja tein elämäni ensimmäistä kertaa piparilyhdyn. Taloa ja sitä kattoa en toistaiseksi suostu edes yrittämään, sillä en halua joulun menevän pilalle sen vuoksi, että kauniisti koristeltu talo sortuu liimausvaiheessa. Näitä lyhtyjä voisin kokeilla jatkossakin.
Savossa oli onneksi juuri sen verran lunta, että sain viime hetkellä kiinni talvitunnelmasta. Tapaninpäivän ajelulla sai sitten kuunnella niitä joululaulujakin. Ensimmäisen kerran pakkanenkin nipisteli sen verran, että laittoi toivomaan lämpimämpiä kenkiä.
Kohti uutta vuotta mennään ja mikä parasta, päivät pitenevät! Tulkoon pakkanen ja aurinko!

14 kommenttia:

 1. Joulunne kuulostaa onnistuneelta! Minua huvitti tässä joku päivä suunnattomasti, kun olin viime jouluna tallentanut itselleni jostakin blogista hyvän joulukorttimallin ja sitten toit juuri sellaisen kortin meille töihin ja löysin blogistasi sen tallentamani kuvan... Maailma on pieni!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Arkeilija: Eikä! :D Maailma on kyllä todella pieni! Mutta kiva että korttimallista oli inspiraatioksi asti. ;)

   Poista
 2. Ihana piparilyhty. Pitääpä panna mieleen.

  Tukholmaankin saatiin ripaus lunta niin että maa on valkoinen. Huurtuneet puut ovat kauniita ja aurinko on paistanut pari päivää täysillä. Mahtavat säät ulkoilla.

  Kiitos menneestä vuodesta ja oikein hyyvää ja onnellista uutta vuotta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Donna: Siellähän on sitten mitä parhain talvisää. Tänne toivoisin vielä lunta jonkin verran, että pääsisi testaamaan suksia laduille.
   Samoin, kiitos mielenkiintoisesta blogistasi ja hyvää tulevaa vuotta!

   Poista
 3. Ihanan rentouttavia ja tunnelmallisia välipäiviä sinne! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sini: Rentouttavista välipäivistä ei voi valitettavasti puhua, mutta uusi vuosi sitten vietellään vähän rennommin. :)

   Poista
 4. Kauniita kuvia! Onnellista tulevaa vuotta sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mari: Samoin sinulle! Kiitos myös blogitunnelmien jakamisesta. :)

   Poista
 5. MItäs luit? Minulla on mennyt jo monta kirjaa. Jos ehtisi huomenna kirjastoon, niin lainaan lisää. Lukeminen on minusta ehkä parasta lomankäyttöä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paluumuuttajatar: Eowyn Iveyn Lumilapsen. Oli todella vaikuttava ja pitkästä aikaa erilainen lukukokemus. Lukeminen on tosiaan hyvää lomankäyttöä, toivottavasti tässä voi pikkuhiljaa palata taas muunkin kuin gradukirjallisuuden pariin.

   Poista
 6. Paljon joulutunnelmaa! Minä vietin joulua Savossa ja siellä oli sellaista puolilumista: jouluaattona maa oli valkea, joulupäivän vihmoi vettä, tapaninpäivänä tuli taas ripaus valoista ja jääpeite alkoi kasvaa.

  Hyvää uutta vuotta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katja: Hyvää uutta vuotta sinnekin! Ja erityiskiitos kivoista kirjavinkeistä! :)

   Poista