keskiviikko 12. heinäkuuta 2017

10 kaunista

Blogi on auttamatta jäljessä kaikesta kivasta. Instagramissa seuraajat tietävätkin, että täällä on reissattu mm. Hankasalmella, Petäjävedellä, Joensuussa ja Ilomantsissa. Paljon olisi kerrottavaa, mutta viikolla töiden jälkeen ei jaksa ja viikonloput ovat menneet reissatessa. Mutta ei hätää, kuulumisia tulee vielä, vaikkakin hieman säilöttynä. Nyt ajattelin kuitenkin nostaa ilonaiheita arjesta.
1. Heinäkuu on parasta aikaa tehdä töitä. Tänään oli ensimmäinen kerta varmaan puoleen vuoteen, jolloin sain keskittyä koko 8-tuntisen työpäivän rauhassa yhteen ja samaan asiaan.

2. Ostin kirjaston poistomyynnistä kummipojalle 50 sentillä erilaisia hyönteisiä käsittelevän opaskirjasen, joka on ollut ahkerassa käytössä (unikaverinakin). Kaiken ei tarvitse olla kallista ollakseen kivaa ja toimivaa.

3. Sisko muotoili minulle jälleen lyhyen kesätukan. Nyt joukkoon lisättiin lämmintä kuparia ja lopputulos on todella kiva.

4. Sateenvarjon alla rankkasade palauttaa ajatukset tähän taideteokseen. Ja yhtäkkiä ei olekaan ankeaa.

5. Odotan tulevia retkiä ja lisää tarinoita. Listalla ovat mm. Lapinlahti, Iisalmi, Varkaus, Turku, Taipalsaari (kenties Tampere ja Hämeenlinna).
6. Poikalapsi, joka on normaalisti täysi action man, kerää kimpullisen kukkia ja sanoo: "Tämä on kaunis" ja "Mummo varmaan ilahtuu", nostaa miltei palan kurkkuun liikutuksesta.

7. Ystävän kanssa aloitetut Disney-leffojen iltamat.

8. Henkilö, joka on lähes samanlaisessa työtilanteessa iloineen, suruineen, haasteineen ja haaveineen.

9. Olen saanut kesällä 2016 aloitetun tuolien tuunausprojektin jo siihen pisteeseen, että olen etsinyt tuoleille uusia päällisiä. Miten se vanhan maalin hiomisvaihe voikin olla niin puuduttavaa...? Mitä valmiimmaksi homma etenee, sitä inspiroivampaa se on. Tästäkin tuoliprojektista saatte toivottavasti nähdä valmiita lopputuloksia vielä tämän kesän aikana...

10. Hei...! En olekaan tainnut kertoa, että seuraava ulkomaanmatka suuntautuu syyslomalla Prahaan! Matkavinkkejä saa antaa, sillä en ole käynyt kaupungissa koskaan aiemmin. Yritän henkisesti valmistautua siihen, että ei-oluenjuoja joutuu nyt oluiden luvattuu maahan....
+ 11. Suomen luonto ♥

4 kommenttia:

 1. 10 kaunista - ja hienoa! ♥

  Praha on muistini mukaan ;) upea kaupunki. Muistin mukaan siksi, että olen käynyt siellä vain kerran 90-luvun lopulla opiskeluaikaan. Kannattaa tietenkin käydä museoissa, kuten varmasti teetkin. Kafkan ns. kultainen kuja on suloinen, Pyhän Vituksen katedraali komea (silloin kun satuimme sinne, siellä oli katolinen pyhiinvaeltajajoukko tiiviisti jonkun reliikin ympärillä), Petrinin kukkulalla avautuivat hienot näköalat, kuten myös Kaarlensillan tornista... Joen pohjoispuolella oli kiva kirjakauppa, mutten enää muista sen sijaintia. Oi, olisi ihana mennä uudestaan Prahaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos näistä vinkeistä! Tuon Vituksen katedraalin haluan ainakin nähdä, ja siellä ne Alfons Muchan lasimaalaukset.

   Poista
 2. Meidän käyntimme Prahassa oli pikainen. Silta ja joki. Ne muistan. Myös sen, että ruoka oli hyvää ja suhteellisen edullista. Sillalla soittajat. Oli kaunista ja mietin, että viihtyisin siellä varmasti pidempäänkin. Kivat arjen iloistuttajat sinulla. Kesä vie mennessään ja saa viedäkin. Ehtiihän sitä blogiin myöhemminkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaupungissa tulee varmasti ihmeteltyä eniten sitä arkkitehtuuria. Kamera pääsee taas laulamaan ;)
   Blogiin ehtii tosiaan myöhemminkin. Olisi vain palo kirjoittaa. Tuntuu tosin että muutkin bloggaajat lomailevat nauttien kesästä (niistä harvoista hellepäivistä), ja hyvä niin.

   Poista