tiistai 24. heinäkuuta 2018

Pilatus 2132m

Sveitsi tarjosi hieman epävakaasta säästä huolimatta mukavia kaupunkikokemuksia ja museoelämyksiä. En tiennyt maasta etukäteen juurikaan, mutta viikko opetti paljon. Näihin muistoihin on kiva palata myöhemmin. Päätän Sveitsin matkakertomukset kohteeseen, josta syntyi tähänastisen elämäni huikein muistijälki.
En etukäteen ollut lainkaan ajatellut, että matkalla voisi vierailla myös vuorella. Se ei vain käynyt mielessä, sillä olin keskittynyt enemmän museo- ja kaupunkikohteisiin. Ihastelin toki Alppeja maasta käsin, mutta kun tuli ehdotus vierailla vuoren huipulla, se oli tilaisuus johon ei voinut olla tarttumatta. Päiväksi sattui kaunis auringonpaiste, kun ajelimme kohti Pilatusta.

Pilatus-vuori sijaitsee Luzernissa 2132 metriä merenpinnan yläpuolella. Vuoren rinteillä kulkee vaellusreittejä ja huipulle pääsee ympäri vuoden. Kevät oli meidän vierailumme aikaan niin alussa, että rinteillä oli vielä lunta. Maailman jyrkin hammasratasjuna ei siis lumen vuoksi ollut käytössä, joten me matkasimme huipulle vaijeria pitkin gondolihissillä ja lopuksi isommalla maisemahissillä.
Näkymät olivat melko huikeat jo gondolihissistä käsin. Mitä ylemmäs matkasimme, sitä enemmän rinteillä oli vielä lunta.
Näillä korkeuksilla vaihdoimme gondolin isompaan maisemahissiin. Siellä se määränpää jo häämöttää...
Hissimaisemia.
Tässä näkyy isompi maisemahissi, jolla pääsee huipulle. Melkoisissa korkeuksissa ollaan jo.
Hissin saavuttua "laituriin", sisällä soitettiin alppitorvia. Ulos astuessa olo oli häkellyttävä. Hurmioituminen on tässä tapauksessa enemmän kuin sopiva ilmaisu. ♥ Vai mitä mieltä olette?
Klikkaa suuremmaksi.
Toisella puolen maisemat näyttivät tältä:
Klikkaa suuremmaksi.
Pilatus-vuoreen liittyy monia legendoja. Erään legendan mukaan Pontius Pilatuksen ruumis olisi heitetty järveen, ja nyt Pilatuksen henki jatkaisi elämäänsä vuoristossa nostattaen voimakkaita myrskyjä.
Keskiajalla uskottiin, että vuorella asui parantavia voimia omaavia lohikäärmeitä.
Tämä oli ihan uskomaton elämys. Maailmassa on paljon näkemättömiä ja kokemattomia paikkoja, mutta tämä paikka ja se ensimmäinen näky mikä vuoren huipulta avautui, jäävät kyllä ikuisesti tunnemuistiin.
Näiden tunnelmien jälkeen palataan takaisin kotimaan postauksiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti