sunnuntai 8. heinäkuuta 2018

Arjen vierestä

Taiteentuntijan puolella on tällä hetkellä niin voimakkaita taidetunteita, että päätin tulla Hurmioituneen puolelle keventämään tunnelmaa arkisilla jutuilla. Siis (kirppis)löydöillä. Kaikki ei kylläkään ole puhtaasti kirpparilta, mutta vanhoja tai vähintään kaupan alehyllyltä.
Tämä Espritin mekko oli vähän impulssiostos sillä aikaa, kun odottelin seuraavaa bussia. Kiva ja vilpoinen kesämekko, vähän erityylinen mitä yleensä käytän. Ajattelin tätä kuvaa ottessa, että tarvitsen ehdottomasti mekon kanssa sitruunankeltaiset korvikset ja huivin, joiden metsästämiseen ei onneksi mennytkään niin kauan kuin olin kuvitellut.
Oikeanlaisen rusettihuivin löytäminen on kuulkaa haastavaa, sillä materiaalin ja kuvioinnin pitää olla oikeanlainen. Yllätyin kuinka vähän näin kesäaikaan on vaihtoehtoja keltaisissa huiveissa. Löysin pari ihan kivaa, mutta rahapussini ei antanut myöten maksaa mokomasta kangaskaistaleesta kolmeakymmentä euroa. Niinpä lampsin Eurokankaaseen ja sieltä alekorista bongasin tämän Finlaysonin iloisenkeltaisen norsukankaan, 6 euroa. Korviset löytyivät Kuopion TaitoShopista. Hauska mattopiiskakuvio on valmistettu kierrätysmateriaalista.
Näitä kuvia vertaillessa tuo violettikin huivi näyttää mekon kanssa itse asiassa ihan hyvältä. Keltaisella tosin saa nostettua mekosta nimenomaan keltaisia yksityiskohtia. Olen pitkään vierastanut kyseistä väriä omassa pukeutumisessa, mutta näin se mieli muuttuu.
Ruseteista puheen ollen, en voinut olla nauramatta, kun katsoin joku aika sitten Maikkarilta Uuno Turhapuro ja kaksoisagentti -elokuvaa. Siellä hepsankeikka Unelma Säleiköllä oli jotenkin hyvin tutunnäköinen hiusasuste päänsä päällä. Olenko tosiaan huomaamattani kopioinut Unelman tyyliä?? :D
Huonekaluja tekisi mieli ostaa enemmänkin, mutta yleensä ongelmaksi muodostuvat kuljettaminen ilman autoa ja niiden sijoittaminen (ja entisten poisvienti). Tätä tarjousta en kuitenkaan voinut vastustaa. Päästävedettävä mintunvihreä sänky kaipaa maalipinnan huoltoa, mutta on rungostaan tukeva ja muodoltaan ihana. Sängyn lisäksi ostin kolme pussillista retroverhoja ja -kankaita. Tässä niistä värikkäimmät:
Joskus harvoin kirppareilla sattuu eteen The Löytö. Se on se hetki, kun huomaat kenties jo kauempaa jotain ihanaa ja toivot kovasti, että hinta olisi kohtuullinen, ellei peräti löytö. Ja ettei kukaan ehdi väliin ennen sinua. Tämä seuraava oli juuri sellainen. Näin kirpparin ylähyllyllä kauniin metsänvihreän lasipullon ja ajattelin heti, että sen täytyy olla Iittalaa, kenties kopiokin. Olin seurannut Iittalan uudelleenlanseeraamia Tapio Wirkkalan lasipulloja ihaillen, mutta en missään nimessä ollut valmis maksamaan siitä 179 euroa. Kääntelin pulloa käsissäni, mutten ollut varma oliko kyseessä aito vai kopio. Pidin kuitenkin väristä ja muodosta niin paljon, että 25€ ei tuntunut pahalta hinnalta. Kotiin päästyäni katselin ja kääntelin pulloa uudelleen. Pohja oli hieman kulunut, niin kuin ne yleensä tuppaavat olemaan. Erotin kuitenkin nyt auringonvalossa kaiverruksen: "T. Wirkkala 2508"! Kyseinen pullomalli oli tuotannossa vuosina 1959-1968. Ja mikä parasta, tämä ei ollut uustuotantoa vaan aitoa Wirkkalan aikaista lasia. ♥
Arki rullaa melko tiivisti töiden ympärillä. Kesälomailen vasta elokuun puolella, mutta olen silti ehtinyt reissata Suomea ristiin rastiin - töiden puitteissa ja vapaa-ajalla. Viime/kuluvalla viikolla oli aika raskas rupeama, sillä muutamassa päivässä tuli reissattua välillä Kuopio - Jyväskylä - Turku - Jyväskylä - Kuopio - Pielavesi - Kuopio - Joensuu - Ilomantsi - Joensuu - Kuopio. Tämä viikonloppu onkin latailtu ansaitusti akkuja, sillä tulevalla viikolla on edessä jälleen yksi pidempi työmatka.

Blogiin olisi tuloillaan vielä pari Sveitsi-postausta (mm. se koko matkan kohokohta!), mutta tekisi mieli kirjoittaa näyttelyistäkin ja ihan arkisia juttuja, kun aika antaisi myöten. Noh, nekin tulevat ajallaan. Mutta parasta kaikessa on se, että tämä kesä on ollut niin paljon parempi kuin vuosi sitten! Sitä osaa nauttia auringosta kuulkaa täysin siemauksin toimistonkin ikkunan läpi.

Mites siellä? Kesälomaa vai töitä? Reissuja vai kotoilua? 

2 kommenttia:

  1. Repesin Unelma Säleikölle, melkein oot klooni. :D Kivoja löytöjä noin muuten, itse olen löytänyt vähän nihkeästi mitään kirppiksiltä viime aikoina. Mä pääsen lomalle vasta elokuussa. :P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No sanoppa muuta, ihan kuin peiliin katsoisi! ;D Elokuu on hyvää aikaa lomailla. Ollaan näin keskieurooppalaisessa lomailumoodissa. Siellähän elokuu tuntuu olevan se paras kesälomakuukausi, kun Suomessa se on heinäkuu. Töissä on saanut toistaiseksi olla ihanan rauhassa keskittyä hommiin, kun puhelin ei soi eikä sähköpösti kilahtele.

      Poista