lauantai 11. elokuuta 2018

Keskiaikaiset markkinat

Moni on niistä puhunut ja tunnelmaa kehunut, joten olihan ne itsekin vihdoin nähtävä. Turun Keskiaikaiset markkinat. Mietin etukäteen, että kehtaako sinne edes mennä jos ei ole omasta takaa asuja ja muita asusteita. Hyvin sinne joukkoon mahtui ihan tavallisissakin vaatteissa. Kieltämättä oli aluksi hieman naurussa pidättelemistä, kun kävelin rautatieasemalta Vanhalle Suurtorille, ja yhtäkkiä vastaan marssii täydelliseen asuun sonnustutuneita miekkamiehiä, aseenkantajia ja muita karvaisia miehiä. Eikä nauru ollut missään nimessä pahansuopa! Tilanne vain tuntui niin täydellisen omituiselta. Ja samalla hienolta. Mahtavaa, että näihin päiviin panostetaan toden teolla ja upein lopputuloksin!
Kävin kuuntelemassa Tuomiokirkossa Hilda Kunnolan esitystä ennen kun siirryin tutustumaan varsinaiselle markkina-alueelle. Hän soitti Sylvia Woodsin Brandiswhieren harpun. Ihana elämys! Tuomiokirkko oli mitä parhain ympäristö tälle esitykselle. Kanteleen lisäksi harppu kuuluu omiin meditatiivisiin soittimiini. Voisin kuunnella niitä loputtomiin. Aurajoen varressa pääsin kuuntelemaan Ella Isotalon ja Antti Raskin duoa, Tuhkatarhaa.
Paljon oli väkeä liikkeellä ja paljon olisi ollut myös ostettavaa. Mukavinta oli kuitenkin katsella ympärilleen, hämmästellä taidokkaita asuja ja sitä kuinka pukeutuneet eläytyivät rooleihinsa.

Olen usein miettinyt, että haluaisin maistaa tikkuomenaa, mutta jättänyt sitten ostamatta sen vuoksi, että jos omena sattuisi olemaan kirpeä tai kova. Täällä bongasin kuitenkin karamellikuorutteisen tikkupäärynän ja se oli taivaallisen hyvää! ♥ Ihan tyhjin käsin ei tarvinnut lähteä kotiinkaan, sillä samaan aikaan vietettäviltä käsityömarkkinoilta ostin itselleni Frida's Cornerin Frida Kahlo -korvakorut. Kääntöpuolella lukee Fridan tokaisu: "Feet, what do I need them for, If I have wings to fly". Ja kirjakauppiaan kojussa oli uskomaton löytö: Esa Pakarisen tähdittämä Lentävä kalakukko -leffajuliste! Naureskelin, että savolaisen piti lähteä Turkuun saakka löytääkseen jotain tällaista. *Pyörät ne lauloivat, Kuopijoon käy tie* Myyjäkin heittäytyi vitsikkääksi kun kysyin, että käykö pankkikortti? "-Kyllä käy. Olen varautunut teidän kierojen savolaisten korttitemppuihin!" Jätin korottamatta panoksia turkulaisvitsillä.... :P
Ohjelmaa olisi ollut moneksi päiväksi. Tämä oli kuitenkin kiva nähdä ja huomata, että kokonaisuus on äärimmäisen hienosti järjestetty. Muilla keskiaikamarkkinoilla en ole vieraillutkaan, joten en osaa verrata tätä esimerkiksi Hämeenlinnan keskiaikafestivaaliin. Turkuun lähtisin kyllä toistekin.

2 kommenttia:

  1. Koin Turun keskiajan viime vuonna, oli hauskaa! Pidin erityisesti elävöittäjistä, he eläytyivät hyvin rooleihinsa. Piispa ei ole näköjään vaihtunut viime vuodesta. :) Olen käynyt myös kerran Pyhtään keskiaikamarkkinoilla. Oli pieni kiva tapahtuma upean keskiaikaisen kirkon kupeessa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vai sillä nimellä heitä kutsutaan: elävöittäjät. Nyt tiedän. He olivat tosiaan mainioita! Pyhtään keskiaikamarkkinoistakaan en ole aiemmin kuullut.

      Poista