lauantai 27. helmikuuta 2021

Taide kutsuu -webinaari

Hetki sitten käsittelin pelkoja, jännitystä ja rohkeutta. Samoja tunteita sain kerta heitolla tunnustella yhtä aikaa, kun minut pyydettiin mukaan kommentoimaan taiteen merkitystä Taide kutsuu -webinaariin. Tilaisuus liittyi valokuvataiteilija Nanna Hännisen näyttelyihin Kuopion taidemuseossa ja Taidemuseo Göstassa Mäntässä. 

Olen pyrkinyt pitämään blogiminän ja työminän erillään toisistaan, mutta tällä kertaa webinaarin teema yhdisti minät. Nanna Hänninen on kehittänyt valokuvaukseen ja luovaan työpajatyöskentelyyn perustuvan Neemo Methodin, jonka avulla minä, Kuopion taidemuseon vt. museonjohtaja Marja Louni ja Serlachius Museoiden kokoelma- ja näyttelypäällikkö Laura Kuurne keskustelimme siitä, mitä taide meille merkitsee. 

Neemo Method on erilainen ja ajatuksia avaava tapa käsitellä eri teemoja hyvinkin henkilökohtaisesti, kun aiheita käsitellään kuvista puhumalla ja niitä tulkitsemalla. Koen, että tällä metodilla olisi käyttöä myös sairaalaympäristössä esimerkiksi resilienssiä lisäämään.

Webinaarin pääsette katsomaan tästä:

Mitä taide merkitsee sinulle?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti