tiistai 11. huhtikuuta 2023

Kirppislöytöjä

Kulttuuripostauksista pitkästä aikaa kirppislöytöihin. Värikkäitä vaatteita on vaikea löytää kirppareilta, saati omassa koossa ja tyylissä. Nyt sattui useamman kerran tuuria mukaan. Persikanpunaiset korkokengät löytyivät kuudella eurolla. Clarksin korkokengissä on jaloilleni hyvä lesti, eikä korko ole liian korkea.
Tämän sesonki on valitettavasti ehtinyt jo mennä, enkä ole päässyt testaamaan takkia vielä tositoimissa. Talvitakin hinta 50 euroa ei aluksi tuntunut kirppishinnalta, mutta kun huomasin, että kyseessä on Didriksonsin Meja-parka, ja alkuperäinen hinta on ollut lähemmäs 300 euroa, hinta ei enää tuntunutkaan isolta noin hyväkuntoisesta takista. Kaikki taskut ja saumat ovat kunnossa eikä kulumaa ollut kauluksessa tai hihoissakaan. Ja se oli tässä isoin juttu, että takin väri oli jokin muu kuin musta. Ensi talven paukkupakkasia odotellessa.
Kodin ulkopuolella olen mekkotyttö, mutta kotona oleilen talvella housuissa, villapaidoissa ja villasukissa. Koska vanha talo on viileä, eivät mekot ole tuossa yhtälössä kovin käytännöllisiä. Minulla oli pitkään käytössä paksu tekokuituinen paita, joka ehti nyppyyntyä nopeasti enkä oikein pitänyt sen mallistakaan, mutta se oli nätin värinen ja jotain piti lämmikkeeksi aikoinaan ostaa. Luovuin entisestä paidasta, kun löysin nämä käsinneulotut villapaidat. Eivät ole yhtä tyylikkäitä kuin trendikkäät islantilaisneuleet, mutta jotain söpöä ja sopivasti retroa näissä on. Ja kotivaatteiksi erittäin sopivia. Islantilaisneuleet olisivat todennäköisesti sisätiloihin puolestaan itselleni liiankin lämpimiä. Luulen, että nämä ovat jostain kuolinpesästä, sillä myyjä ei ainakaan hinnan puolesta näitä arvostanut. Maksoin molemmista neuleista 4 euroa kappale. Nykyisin ei saa kahta lankakerääkään tuolla hinnalla! Tykkään erityisesti leveistä hihoista ja korkeista hihojen resoreista. Tuo kelta-oranssi paita sopii hyvin tähän kevääseen ja pääsiäisaikaan.
Näiden löytöjen myötä tuli tarve käydä läpi vaatekaappia. Sieltä pitäisi poistaa kaikki sellainen mitä ei ole tullut käytettyä pariin vuoteen. Olen esimerkiksi todella huono käyttämään t-paitoja, koska kesällä voi oleilla mekoissa ja talvella niillä ei ole käyttöä. Huomaan, että ns. perusvaatteiden käyttötapa on muuttunut, kun on muuttanut kerrostalosta vanhaan puutaloon. Esimerkiksi tavallisten sukkien käyttöaste on muuttunut totaalisesti. Kotona käytän vain villasukkia. Kodin ulkopuolella käytän ulkoillessa urheilusukkia ja töissä sukkahousuja. Kengissä käytän sukkahousujenkin lisäksi usein ohuita villasukkia, koska ne hengittävät hyvin. En enää tarvitse sellaista määrää sukkia mitä kaapissa on. Olisi siis tarve järkevöittää vaatekaappia, kun sille malttaisi ottaa aikaa.

Nyt tuntuu, että kevätpuuhat alkavat ottaa ulkona oman aikansa. Projekti alkaa omenapuiden leikkaamisella. Erinäisiä pihaprojekteja ehtii vielä lomaviikon aikana suunnitella.

1 kommentti:

  1. Hyvännäköisiä löytöjä! Kuolinpesien tyhjenyksistä usein löytyy hyvää tavaraa kohtuulliseen hintaan. Vaatteet on aivan uuden näköisiä, joten miksei antaisi hyvän kiertää? Mukavaa kesää ja mekkokautta!

    VastaaPoista