maanantai 15. huhtikuuta 2024

Välitilan muutos

Pitkästä aikaa kotijuttuja. Taloon muuttaessa lähes kaikki seinät olivat valkoisia ja niitä on väritetty hiljalleen maaleilla ja tapeteilla. Kuvassa on ns. välieteinen, josta on käynti muihin tiloihin. Aluksi täysin valkea tila tuntui kalsealta ja vaikealta sisustaa, enkä pitänyt välikulkutilasta lainkaan.

Kuva on otettu olohuoneen suunnasta katsottuna ja suljetun oven takana on wc. Halusin välitilasta kodikkaamman, joten maalasin takaseinän vihreällä (Tikkurila, V449 Jade). Väri on sovitettu olohuoneessa olevan tapetin kasvin lehtien värisävyyn sopivaksi. Olohuoneen tapetoimattomat seinät on puolestaan sovitettu tapetin beigen pohjavärin mukaisiksi. Välieteisessä on tauluja, radiotaso ja peili tuomassa kodikkuutta.
Oikeanpuoleinen väri on seinämaalin väri, Tikkurila V449 Jade.
Vihreä seinä teki tilasta huonemaisemman, mutta en maalannut aluksi kaikkia seiniä vihreäksi, sillä halusin totutella eri puolilta avautuvaan näkymään ennen kuin alkaisin maalata lisää. Oven oikealla puolella oleva seinämä oli aluksi pitkään valkoinen. Kun olin maalannut muut tilan seinät vihreiksi, minua alkoi häiritä valkoisena "huutava" wc:n ovi. Viime viikonloppuna tuntui, että olen katsellut valkoista ovea jo tarpeeksi kauan. Iltapäivän aikana ovi sulautui seinän väriin. Nyt tila on mielestäni lämmin ja kodikas, juuri sellainen huoneen jatke kuin toivoin, eikä vain läpikulkutila.

Vai mitä mieltä olette?

4 kommenttia:

 1. Näyttää oikein kutsuvalta. Kaunis vihreä. Hassua, kun maalasit oven, se ”kutistui”. Marita

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuvat eivät välttämättä ole kooltaan ihan samankokoisia ja siten täysin vertailukelpoisia, mutta niin siinä minustakin näytti käyvän. Ovi näytti kutistuvan! Tuo vihreä on ollut hyvä valinta, pidän sen sävyn muutoksesta myös vuorokauden eri aikoina. Aurinko kiertää ihanasti taloa, että kaikki huoneet saavat jossain vaihessa päivää enemmän luonnonvaloa osakseen.

   Poista
 2. Minulle ja puolisolleni värit ovat hyvin tärkeitä. Ilahduttaa aina nähdä, että värit kaunistavat kotia ja tekevät siitä myös lempeän ja inhimillisen, asujansa näköisen. Ihmisten mielestäni pitäisi olla rohkeita kokeilemaan värejä. Eilen kävimme puolisoni kanssa eräässä vanhassa talossa missä oli ihanasti käytetty värejä ja uskallettu heittäytyä. Eteisessä oli keltaista Ohdake-tapettia ja lasikuisti oli ihanan taivaansininen. Pariskunta tuumasi, että tämä koti on heidän ja he elää täällä ja nämä värit ja asiat tekee heistä onnellisia. Minun mielestäni sinun eteisesti on kaunis ja tasapainoinen ja olet miettinyt tarkoin mitä haluat. Hienoa. Kotisi on sinun näköisesi.
  -siperoinen-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olipa hyvin sanottu: "lempeän ja inhimillisen näköinen". Sitä ne tekevät. Seuraan Instagramissa useita värikkäiden kotijen asujia, joiden koteja katsomalla saan paitsi ideoita, myös puhtaasti vain nautin siitä tunnelmasta; lämmöstä ja inhimillisestä.
   Osa kodin viehätyksessä on myös se, että kaikki ei ole vielä valmista, saa unelmoida ja mietiskellä värejä ja tunnelmaa. Tosin minullahan on tähän myös pienimuotoisemmassa muodossa nukkekotiprojekti, joka on jäänyt toistaiseksi muiden asioiden vuoksi pysähdyksiin. Mutta sillä harrastuksellakaan ei ole kiire.

   Haaveilin lasikuistista (ja siellä olevista punaisista pelargonioista) ja tuollainen taivaansininen kuulostaa ihanalta. Tässä kodissa ei valitettavasti ole lasikuistia, mutta monta muuta kotiunelmaa se on toteuttanut. Eikä kaikkia unelmia tarvitse saada, silloinhan ei olisi mitään mistä haaveilla. Pelkkä haaveilukin tuottaa hyvää mieltä.

   Poista