sunnuntai 7. huhtikuuta 2024

Kirppislöytöjä

Tampereen reissulta löytyi kivoja kirppislöytöjä. Tämä ruotsalainen Laholm Keramikin kynttilänjalka löytyi 7 eurolla. Se sattui olemaan samaa sarjaa, josta minulla on jo jalallinen tarjoilukulho. Pidän näiden lasituksesta ja värityksestä.
Minulla on kotimainen Cobblerinan ruskea rusettiolkalaukku, joka on todella nätti, mutta pikkuisen liian pieni, jos tarvitsee laukkuun mukaan muutakin kuin pankkikortin, avaimet ja puhelimen. Olen etsinyt nahkaista olkalaukkua, joka olisi siro, mutta kuitenkin hieman tilavampi kuin rusettilaukkuni. Tämän vintagelaukun (26 x 17 x 4cm) ostin 7 eurolla ja värikin oli hyvä, sillä minulla ei ollut vielä mustaa olkalaukkua.
Dora Jungin suunnittelema puolipellavainen Calendula-pöytäliina (112 x 141cm) maksoi 30 euroa. Tämä on ollut tuotannossa vuosina 1964-1974.
Finlaysonin pussilakanoita Rudolf Koivun kuvituksilla olen ihaillut. Nyt löysin pussilakanan (ilman tyynyliinoja) hintaan 16 euroa. Pussilakanaan lainattu kuva on Koivun maalaus Raul Roineen satukirjaan "Sitruunankeltainen papukaija" (1938). Tulipa kivasti väriä.
Kuva täältä.
Esteri Tomulan Botanica-sarjan seinälautasia olen ostanut silloin, jos on tullut vastaan sopiva kuva ja hinta on ollut alle 20 euroa. Vasemman yläreunan Juolukka löytyi 18 eurolla. Keskellä olevat kukkataulut ovat tulleet perintönä, mutta muut sarjan lautaset olen ostanut kirppareilta. Nainen ja kauris -seinälautanen on Björn Wiinbladin kuvittama ja akvarellimaalaus on työkaverini tekemä tilaustyö mummolani latomaisemasta, jota ei enää ole.
Kuopion kirppikseltä löytyi puolestaan kaksi rottinkista kukkatelinettä seinälle 7e/kpl. Näitä on tullut silloin tällöin vastaan, mutta hinnat ovat olleet lähemmäs 15-20 euroa/kpl, minkä vuoksi ovat jääneet ostamatta.
Mekkojen kanssa pidettäviä lyhyitä neuletakkeja on ollut vaikea löytää kaupoista tai kirppareilta. Joko koot tai värit ovat olleet vääränlaisia. Nämä neuletakit löytyivät 4-6 eurolla / kpl. Disney-tennarit esittelin aiemmin täällä ja niistä on tullut sairaalan käytävillä kivaa palautetta.
Sain jokin aika sitten kommentin jossa toivottiin, että kertoisin omista suosikkikirppareistani ympäri Suomea. Eniten tulee tietenkin kierreltyä Kuopiossa, mutta voinen suositella joitain vakiokirppareitani muuallakin. Palaan tähän myöhemmin. Otan mielelläni vastaan myös vinkkejä teidän lempparikirppareistanne omalla paikkakunnallanne, sillä voin lisätä niitä mahdollisesti myös omille matkalistoilleni.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti