tiistai 19. marraskuuta 2013

Antiikin atleetit -kalenteri

Kiekonheittäjä.
Lupailin aiemmin että ilmoittelisin jahka syksyinen kalenteriprojekti saadaan valmiiksi. Ja nyt niitä sitten saa! Kalenteri on mennyt kuin kuumille kiville ja harkinnassa on lisäpainoksen ottaminen. Halukkaat ja nopeimmat voivat tilata kalenteria itselleen yhteyshenkilöltämme Eevalta. Hinta on 15 euroa ja postitettuna 18 euroa. Monille tuntuu olevan tärkeää tietää onko kalenterissa myös nimipäivät ja kyllä, ne löytyy tästäkin. Kalenterin takasivulta löytyy myös mallien alkuperäiset veistokset joihin asennot pohjautuvat.
Lepäävä Hermes. Hämärässä otetut kuvat eivät tee oikeutta alkuperäisille, pahoittelen.
"Oletko koskaan miettinyt miltä antiikin veistokset näyttäisivät 2010-luvulla? Miltä marmoriin hakattu tai pronssiin valettu malli näyttäisi palautettuna elävään muotoon? Muun muassa näihin sekä moniin antiikin yhteiskuntaa koskeviin kysymyksiin saadaan vastaus uunituoreessa Liikunnan Riemun 'Antiikin atleetit 2014' -poikakalenterissa. 

Vuoden halutuin kalenteri on tänä vuonna toteutettu yhteistyössä Jyväskylän yliopiston Taiteiden ja kulttuurin tutkimuksen laitoksen (Taiku) opiskelijoiden kanssa. Taikun opiskelijat ovat tuoneet kalenteriin taidehistoriallisen ulottuvuuden, jota syvennetään muun muassa katsauksilla keisarien salamurhiin, sotiin, urheiluun, jumaltaruihin sekä arkielämän nautintoihin. Riemun urheilijat muuntautuivat Taikun opiskelijoiden käsissä antiikin kuuluisiksi veistoksiksi. 

Kalenterin tuotto käytetään perinteisesti Jyväskylän yliopiston (Liikuntatieteellisen tiedekunnan) jalkapalloilijoiden hyväksi, osansa tuotosta saa nyt myös Taikun ainejärjestö Corpus. Liikuntaa ja taidetta yhdistävä seinäkalenteri on hieno vaihtoehto urheilua ja/tai kulttuuria harrastavalle, mutta myös hauska lisä sujautettavaksi vaikkapa anopin joululahjapakettiin. Käytännöllinen arjen kaunistaja on oiva valinta myös omalle seinälle."
Nukkuva satyyri, alkuperäinen veistoskuva täältä.
Kuoleva galli, alkuperäinen veistoskuva täältä.
Poika Marathonista.
 Miltäs näyttää? Kelpaisiko antiikin atleetit Sinun seinällesi? ;)

Kalentereita saa tilattua Eeva Halkosaarelta osoitteesta: eeva.h.halkosaari@student.jyu.fi

Edit: Lisäpainos tilattu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti